Év embere 2015 Libamájzserbó, gyömbéres céklakrém leves, szárnyas duett, pálinkás karamell torta

Libamájzserbó, gyömbéres céklakrém leves, szárnyas duett, pálinkás karamell torta

192

2840

Birsalmás libamájzserbóval kezdődik az Év embere gála négyfogásos ínyenc borvacsorája, ahol a 2015-ös esztendő díjazottjait a mátészalkai Nobilis Zrt. százszázalékos tulajdonosát, Novák Tibort, a céget vezérigazgatóként irányító Novák Tiborné Erikát és az export- és marketing teendőkért felelős két lányukat, Évát és Mariannt köszöntik. Az ünnepélyes díjkiosztó gálát a X. Nyíregyházi Borbál keretében 2016. február 27-én, szombaton 19 órától Nyíregyházán a Zilahi-teremben tartják. Az est sztárvendége: Charlie, exkluzív borkóstolót a Vylyan és a Dobogó Pincészet tart.

{jb_redbox}A négyfogásos ínyenc borvacsorát ezúttal is Krivács András, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke, a baktai Fenyves Szálloda és Konferencia Központ ügyvezetője és séfjei állították össze.{/jb_redbox}

Krivács András, aki a 2015-ös év egyik Pro Turismo-díjazottja kitüntetést vehette át, egy nagyszerűen megkomponált előételt állított össze. A birsalmás libamájzserbó tökéletesen harmonizál a petrezselyem kaviárral, amelyhez kakaós diós morzsa és tőkegomba variáció dukál. Egy szenzációs különlegesség következik, a gyömbéres céklakrém leves, amelyhez tejföl labdát és póréhagymás gnocchit szolgálnak fel. A főételként szintén egyedi kreáció kerül a bálozók asztalára, a szárnyas duett kelkáposztában gőzölve, lemezelt burgonyával, zeller pürével, fényezett répával és érlelt sajtmártással. A desszert hagyományosan az Év tortája lesz, amely pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta, ezt ebben az évben is a Csekő Cukrászda készíti számunkra.

 P1240322

krivács 2Míg a díjátadó ceremónia zajlik, amolyan üdvözlő italként a Szentpéteri Pincészet gyöngyöző borát kóstolhatják meg a bálozók. Az egykori élvonalbeli labdarúgó, Szentpéteri Attila európai igényű borászatot alakított ki, a gyöngyöző borhoz az alapanyagul szolgáló szőlőt Balogh-Nagy Erzsébet adta, akiről a Keleméri báránykákról szóló cikkünkben már olvashattak. Szentpéteriék elkötelezett hívei az alföldi dűlőszelekció gondolatának, a száraz gyöngyöző bor nagyszerű munkájuk egyik első gyümölcse. Az előételhez a mádi Bodvin Pincészet remek 2015-ös Primőr Furmintját, a leveshez az ország talán legismertebb, legnépszerűbb rozéját kóstolhatják az egri Juhász Testvérektől. A főételhez szinte mindig vörösbor illik, a mi választottunk Eszterbauerék Tüke Bikavére, többször kóstoltuk, mindannyiszor elismertük, kiváló! Az Év tortája mellé Orosz Gábor mádi borász késői szüretelésű borát szolgálják fel.

A két exkluzív borkóstolónál a Dobogó Pincészet nagyszerű száraz furmintokat és remek desszert bort fog hozni, a Vylyan pedig prémium vöröseket. Nem maradhat el az eddig bevált koktélsarok sem, csakúgy, mint a tarpai és a tuzséri pálinkacsodák elegáns kóstolója. A kávésarok kínálatát a Dallmayr állítja össze, a különleges sajtkollekciót Bodnár Sándor mádi sajtkészítő mester hozza, és nem maradhat el a házi kézműves sonka kóstoló sem. Ebben az évben a csoki sarok kibővül és kivételesen finom lesz, hiszen a Nobilis Zrt. válogatott felső kategóriás termékeit kóstolhatják a bálozók.  

krivács 1EMLÉKEZTETŐÜL AZ EDDIGI ÉV EMBERE A MEGYÉBEN DÍJAZOTTJAI: 

  • Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark ügyvezető igazgatója, 
  • dr. Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója, 
  • Szabó Dénes, a Cantemus Kórus vezetője, 
  • dr. Cservenyák László, a Szatmári Múzeum igazgatója, és Bencze Antal, a Ke-Víz 21 Zrt. vezérigazgatója, 
  • Marso Kft. tulajdonosai – Berecz Péter, Márkus József, Poroszka Ottó, Somlai Sándor-, 
  • Balogh István, a Carbon Black Kft. ügyvezető igazgatója, Balázs Attila, az MTVA fotóriportere (különdíj), 
  • Bige László, a Bige Holding cégcsoport tulajdonosa, 
  • Master Good cégcsoport tulajdonosai, Bárány László, ifj. Bárány László és Bárány Péter. 
  • Szabó Gabriella, a McDonald’s nyíregyházi üzletvezetője

{jb_info}Jegyigénylés: Máthé Csaba (20/9656-444, mathe.csaba001@gmail.com), Nagy Gábor (20/397-1915 gazi.kft@chello.hu).{/jb_info}

MEGOSZTÁS