Év embere 2015 Cservenyákék, tízből tízszer!

Cservenyákék, tízből tízszer!

599

 4656

Gajdos Lászlóval, az Állatpark igazgatójával kezdődött az a fotó összeállítás, amely bemutatta az elmúlt kilenc Év embere díjkiosztó gála, Nyíregyházi Borbál legjelentősebb pillanatait február 27-én az idei jubileumi, tízedik gálán a Zilahi teremben. A kivetítőn „felsorakoztak” az Év emberei: Gajdos László, dr. Tasnádi Csaba, Szabó Dénes, dr. Cservenyák László, Bencze Antal, Berecz Péter, Márkus József, Poroszka Ottó, Somlai Sándor, Balogh István, Bige László, Bárány László, ifj. Bárány László, Bárány Péter és Szabó Gabriella.

 5136

{jb_redbox}Mellettük sztárok és sztárborászok jelentek meg a képkockákon, többek között Fenyő Miklós, D. Nagy Lajos, Fábry Sándor, Karácsony János,  Gönczi Gábor, Csepregi Éva, Tóth Vera, Nyíregyháza két ikonikus együttese, a Zig Zingers és a 4 For Dance, valamint a borászoktól például Bock József, Thummerer Vilmos, Kaló Imre, Konyári János, Légli Ottó, Áts Károly.  {/jb_redbox}

 5140

Hatalmas ováció és taps kísérte a fotómontázst, csakúgy, mint a szalkai Cservenyák házaspárt, Ritát és Lászlót, akik mind a tíz gála résztvevői voltak. Őket Máthé Csaba főszervező stílszerűen egy különleges borral jutalmazta.

{jb_redbox}Kijutott a kézfogásból és az ölelésből az Év embereinek, Novák Tibornak és feleségének, Erikának is, akik közül a férj köszönte meg a jelölést.{/jb_redbox}

A díjkiosztó után kezdődhetett az ínyenc, négyfogásos, tányér szervizes vacsora, amelyhez a Melounge duó, Kindrusz Emese és Fekete Gábor adott kellemes háttér zenét. A díjkiosztó alatt a vendégek a Szentpéteri Pincészet nemrég palackozott Titokbor névre hallgató gyöngyöző cserszegi fűszeres borát kóstolhatták, majd érkezett a vacsora, amelyet ezúttal is Krivács András, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke, a baktai Fenyves Szálloda és Konferencia Központ ügyvezetője és séfjei állították össze.

{jb_redbox}Krivács András nemrég a 2015-ös év egyik Pro Turismo-díjazottja kitüntetést vehette át.{/jb_redbox}

4696

A birsalmás libamájzserbó tökéletesen harmonizált a petrezselyem kaviárral, amelyhez kakaós diós morzsa és tőkegomba variáció dukált, ehhez a mádi Bodvin Pincészet remek Primőr furmintját kóstolhatták a bálozók.

A leves igazi különlegesség volt, mind kreációban, mint ízében. A gyömbéres céklakrém leves telitalálat volt a tányér közepén elhelyezett két-két tejföl labdával és póréhagymás gnoccival. Ehhez az ország egyik legismertebb rozéját, az egri Juhász Testvérek Pincészetének múlt év végén palackozott remekművét szolgálták fel.

Főételként szintén egyedi kreáció került a bálozók asztalára, a szárnyas duett kelkáposztában gőzölve, lemezelt burgonyával, zeller pürével, fényezett répával és érlelt sajtmártással, amelyhez remekül illett a szekszárdi Eszterbauer Pincészet Tüke Bikavére. A desszert hagyományosan az Év tortája volt, amely Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta, ezt ebben az évben is a Csekő Cukrászda készítette el, hozzá a rátkai Angyal Pincészet Mosoly cuvée-je volt a desszert bor. 

 {jb_info}A díjkiosztó gála további részleteiről folyamatosan számolunk be!  {/jb_info}

5131
További képeket a fotóra kattintva nézheted meg.

MEGOSZTÁS