Belga Sörnapok 2016 Csütörtöktől trollokkal viaskodhatunk a Belga Sörnapokon!

Csütörtöktől trollokkal viaskodhatunk a Belga Sörnapokon!

1658

 

Beerősítettünk és májusra három nagyszerű programot szerveztünk a bor- és a sörkedvelőknek. Kezdtük a borozóval, majd folytattuk a Cseh Sörnapokkal, május utolsó hét végéjén pedig érkeznek a trollok, a kék elefántok, az aranysárkányok, vagyis a belga sörök. Május 26-28-a között, vagyis csütörtöktől szombatig belemerülünk a habzó nedűbe!

Negyedszer szervezzük a Belga Sörnapokat, úgyhogy lassan már megismerjük a trollokat, a germán mitológia óriás vagy éppen törpe termetű, ráncos képű, elálló fülű erdei szellemeket. Valamikor az Ardennekben éltek, ahonnan ez a sör származik. Ennek mértéktelen fogyasztása esetén másnap reggel akár egy troll is visszanézhet a fürdőszobában a tükörből. Ha valamelyik belga sörkedvelő hasonlót tapasztal, a róla készített szelfit várjuk a honlapunkra!

Ahogy már a korábbi években megtapasztaltuk, a trollok mellett jönnek a kék elefántos, a sátános, az aranysárkásos, a trappistás és az apátsági sörök, szín- és íz kavalkád lesz 3 napig Nyíregyházán. A sörkészítés mestereinek remekműveit hozzák el a belgák, az biztos, bárhol a világon csodájára járnak a söreiknek. Nekem az apátsági édeskés barna a kedvencem, más az ütős meggyesre, vagy a világosra esküszik, az biztos, egyik másik alkohol foka vetekedik egy jó fajta boréval, úgyhogy csak óvatosan.

Naponta 16 és 24 óra között leszünk nyitva, a Korzó mosdója ezúttal is rendelkezésre áll minden sörkedvelőnek. Az időjárás várhatóan pazar lesz, a hőmérő talán a harmincas számra is felkúszik, úgyhogy érdemes a frissen csapolt, jéghideg belga söröket bevetni!

MEGOSZTÁS