Borbál Folyékony aranyat csepegtet a Royal Tokaji

Folyékony aranyat csepegtet a Royal Tokaji

1642

A világ legdrágább borának tulajdonosa a mádi Royal Tokaji Borászati Zrt., amely az egyik sztárborászat lesz az Év embere gála, XIV. Nyíregyházi Borbálon.

A gála három ünnepeltje: Krivács András, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke, a baktalórántházi Fenyves Szálloda és Konferencia Központ szálloda igazgatója és a nyíregyházi Zombor-Csoport két ügyvezető-tulajdonosa, Zombor Krisztián és Zombor Szabolcs, ők megosztva vehetik át az Év embere a megyében 2019 díjat!

Az exkluzív rendezvényt 2020. március 21-én 19 órától a nyíregyházi Zilahi teremben rendezzük.

Folyékony aranynak is becézik a 40 ezer dollárért kínált Royal Tokaji Esszencia 2008-ast, amely jelenleg a világ legdrágább bora. Ebből a tételből mindössze 18 üveg készült, Kovács Zoltán, az zrt. vezérigazgatója csak annyit árult el, hogy egyszámjegyű és limitált tétel még megvásárolható Mádon! A szuper limitált, mézédes, rendkívül munkaigényes esszencia 8 évig erjed, s akár 100 év után is fogyasztható. Amúgy a 2007-es évjáratú hasonló esszenciát például a washingtoni Trump Hotelben 650 ezer forintos palackárért kínálják, egy kiskanálnyi adag 140 dollárba kerül.

A borászat 107 hektáron gazdálkodik, szőlőterületeinek többsége Mád területén helyezkedik el, itt található az első osztályú Szt. Tamás, a Nyulászó, a Betsek, valamint a másodosztályú Birsalmás dűlő. Még egy különleges dűlőt is művelnek, Tarcal határában az első osztályú Mézes Mályt. A Royal Tokaji Sárgamuskotályát kóstolhatjuk a borvacsora előételéhez, mellette az exkluzív borkóstolón dűlőszelektált Furmintok és késői szüretelésű, a szinte klasszikusnak számító Royal Tokaji Cuvée és aszú borok szerepelnek a kínálatban. A Royal Tokajinál minden bor igazi egyéniség. A termőterület, a mikroklíma, a fajtajelleg, a botrytis által biztosított egyediségeken túl, különlegességként a borok erjesztése egy saját -a történelmi picerendszerből szelektált- „Royal Tokaji” fajélesztővel készül.

Ahogy eddig is megszokhatták, 2020. március 21-én exkluzív gálán köszöntjük az Év emberét, a négyfogásos tányér és borszervizes vacsora (a Lugas étterem prezentálja) mellett pálinka, sajt, sonka kóstoló, csokoládé sziget a mátészalkai Nobilis Zrt. jóvoltából, két borászat (Royal Tokaji, Mád és Maul Pincészet, Villány) bemutatója, sztárvendég (Bon-Bon együttes), jótékonysági borárverés és értékes ajándékokért tombola sorsolás lesz.

A zenéről és a hangulatról ezúttal is az LK-Beat gondoskodik Szécsi Norbert vezetésével.

EMLÉKEZTETŐÜL AZ EDDIGI ÉV EMBERE A MEGYÉBEN DÍJAZOTTJAI:

• Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark ügyvezető igazgatója,
• dr. Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója,
• Szabó Dénes, a Cantemus Kórus vezetője,
• dr. Cservenyák László, a Szatmári Múzeum igazgatója, és Bencze Antal, a Ke-Víz 21 Zrt. vezérigazgatója,
• Marso Kft. tulajdonosai – Berecz Péter, Márkus József, Poroszka Ottó, Somlai Sándor-,
• Balogh István, a Carbon Black Kft. ügyvezető igazgatója, Balázs Attila, az MTVA fotóriportere (különdíj),
• Bige László, a Bige Holding cégcsoport tulajdonosa,
• Bárány László, ifj. Bárány László és Bárány Péter, a Master Good cégcsoport tulajdonosai,
• Szabó Gabriella, a McDonald’s nyíregyházi üzletvezetője
• Novák Tibor, Novák Tiborné Erika, Novák Éva és Novák Mariann, a mátészalkai Nobilis Zrt. tulajdonosa, vezérigazgatója, export- és marketing teendőkért felelős vezetője
• Pekó László, a Nyírzem Zrt. elnök-vezérigazgatója, a COOP elnöke és Lakatos Tibor, a Vela Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója
• Bede József, a Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet alelnöke, a korábbi Szabolcs Takarékszövetkezet ügyvezető-elnöke
• Fucsovics Márton teniszező

A díjkiosztó gáláról bővebben az nyhborozo.hu oldalon olvashatnak, jegyigénylés: Máthé Csaba (20/9656-444, mathe.csaba001@gmail.com), Nagy Gábor (20/397-1915 gazi.kft@chello.hu).

MEGOSZTÁS