Borbál Marcinak nagyon hiányzott a magyar húsleves

Marcinak nagyon hiányzott a magyar húsleves

1319

A Forbes magazin idén márciusban rangsorolta Magyarország legértékesebb sportolóit, a listán Hosszú Katinka mögött a második helyen áll a teniszező Fucsovics Márton, aki március 30-án vette át az Év embere a megyében 2018 díjat.

A nagyszabású díjkiosztó gálát, amely egyben a XIII. Nyíregyházi Borbál volt, a Zilahi teremben tartottuk, ahol a korábbi Év emberei közül nyolcan fogadták a meghívásunkat.

A gálán elfogadta meghívásunkat a korábbi Év emberei közül dr. Cservenyák László, a Szatmári Múzeum igazgatója, Márkus József és Poroszka Ottó, a Marso Kft. tulajdonosai, Balogh István, a Carbon Black Kft. ügyvezető igazgatója, Novák Tibor és Novák Tiborné Erika, a mátészalkai Nobilis Zrt. tulajdonosai, Lakatos Tibor, a Vela Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója, Bede József, a Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet alelnöke, a korábbi Szabolcs Takarékszövetkezet ügyvezető-elnöke.

A díjkiosztó megnyitója két részből állt, Máthé Csaba főszervező köszöntője után elkezdődött a négy fogásos tányér- és borszervizes vacsora első része, az előétel és a leves, ezt követően érkezett meg a díjazott, Fucsovics Márton.

A megnyitó második részében a színpadon Marci köszönet mondott a díjért, majd előbb az Év emberei készítettek közös fotót, utána elkezdődött a közös fotózkodás. Azért az látszott, hogy Marci a hosszú tengerentúli távollét után ki van éhezve a magyar étkekre, úgyhogy elégedetten ült le az asztalhoz Siklós Erik kommunikációs szakemberrel, akivel azonnal a vacsora fő ételével kezdtek. A Kósa Krisztián séf által kreált étek a következő volt: Fűszeres malaccsászár mentás cukorborsóval, bio céklacsírás burgonyakrémmel, sült karottával – jussal, bardírozott szürkemarha krémmel töltött mangalica szűz mignon, finom füves polentával, petrezselyem olajjal. Azt rögtön megkérdeztek, a húslevesből van még? Persze, mondta a séf és azonnal szervírozták számukra a gyöngytyúk consumét húsával töltött derelyével zöldség juliennel, szarvas gombával.

Marci számára ezt követően kezdődött a közel két órás fotózás, sztorizgatás, a nosztalgikus emlékek felidézése, amely közben azért jutott idő arra is, hogy egykori edzőjével, Erőss Bélával egy jó fél órás szakmai megbeszélést tartson.

Mivel Marci az est után kocsival azonnal Budapestre utazott és ő volt a sofőr, a finom borokat nem, viszont a Nobilis ellenállhatatlan ínyencségeit megkóstolta, ebben a vendéglátó szerepét Novák Tiborné Erika és Novák Tibor töltötte be. Marci majdnem éjfélkor búcsúzott a gála vendégeitől, azzal, hogy hétfőtől kemény edzésekbe kezd új edzőjével és reményei szerint még feljebb kúszik a világranglistán.

A gála fotóit Kerekes Kata és férje, Zoltán készítette, ezekből csemegézhetnek. A beszámolót folytatjuk!

 

MEGOSZTÁS