Garamvári, Konyári, Légli… a Balaton borászlegendái! Ikonikus figurái ők a modern magyar borászatnak, mindhárman büszkék viselik az Év Bortermelője címet.
Garamvári Vencel a több mint fél évszázados borászati tevékenységét megkoronázandó 2006-ban vehette át a kitüntető címet, és a nevét viselő pincészet először lesz vendégünk Nyíregyházán 2019. október 10-én, csütörtökön 19.00-órától ÚJ HELYSZÍNEN, a volt Columbia Étterem, most Un Pizzico de Italiano különtermében!
Garamvári Vencel 1966-ban szerezte meg diplomáját a Kertészeti Egyetem borász szakán majd a következő negyed évszázadban alapos tapasztalatot szerzett az ország akkori legnagyobb pezsgőüzemének kereskedelmi igazgatójaként a bor és pezsgőkészítés területén.
1993-tól a kereskedelmet felváltotta a borásza szerelme és álma, a szőlőtermesztés és a borkészítés. A Dél- Balaton csodálatos panorámájú szelíd dombjain vásárolták meg első dűlőiket, Balaton boglár, Szőlősgyörök, Balatonlelle térségében.
1996 újabb nagy váltás, a család tulajdonába kerül Budafokon egy kiváló adottságú pezsgőspince, majd a közel 5000m2-es terület felújítását követően megkezdődhet a methode-champagne- technológián alapuló tradicionális pezsgőkészítés.
2003 óta a cég Garamvári Pincészet néven, 2 helyszínen, Balatonlellén és Budafokon készít minőségi borokat és tradicionális pezsgőket, immár 80 hektárról szüretelve.
Számtalan nemzetközi elismerés, kitüntetés birtokosa, pezsgői borai megkerülhetetlen tényezők a mai magyar gasztronómiában, úttörő szerepe a magyar tradicionális pezsgőkészítés újjáélesztésében megkérdőjelezhetetlen!
Nyíregyházára négy pezsgő különlegességet, és öt bor remeket hoz magával:
- Garamvári Brut Natur ’15 (Vinagóra Nagydíjas)
- Garamvári Lellei Furmint Brut ’17
- Garamvári Optimum Brut ’14
- Evolution Rosé Brut ’15
- Prémium Sauvignon Blanc ’18
- Délidőlő Chardonnay ’15
- Prémium Syrah ’17
- Sinai Cabernet Sauvignon ’15
- Sinai Cabernet Franc ’15
A rendezvényen a részvételt regisztrációhoz kötöttük. Úgyhogy arra kérnénk mindenkit, akit érdekelnek Garamvári Vencel pezsgőkülönlegességei és kiváló borai, hogy a következő két e-mail cím egyikén jelezze részvételét! gazi.kft@gmail.com, illetve mathe.csaba001@gmail.com A regisztráció telefonon is lehetséges: Nagy Gábor : 20/397-1915, Máthé Csaba: 20/9656-444 valamint SMS-ben, Viberen és Messengeren is!
A kóstoló részvételi díja magában foglalja a Vela Pékség remek péksüteményeit, a Buborék Szikvíz pezsdítő szódavízét, a 383 The Kopjáry Water prémium ásványvizét, házi füstölt sonka, és kolbászkülönlegességeket, és sajtfalatkákat is.