Borbál Zomborék bezsebelték az Oscar-díjat

Zomborék bezsebelték az Oscar-díjat

1916

Krivács András, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke, a baktalórántházi Fenyves Szálloda és Konferencia Központ szálloda igazgatója és a nyíregyházi Zombor-Csoport két ügyvezető-tulajdonosa, Zombor Krisztián és Zombor Szabolcs megosztva veheti át az Év embere a megyében 2019 díjat!

Tizennegyedik alkalommal hirdettük meg az Év embere a megyében címet, amelyre több javaslat is érkezett.

Közülük a civil zsűri döntése alapján Krivács András valamint Zombor Krisztián és Zombor Szabolcs veheti át a díjat 2020. március 21-én 19 órától az Év embere gála, XIV. Nyíregyházi Borbálon. Az exkluzív gálát a nyíregyházi Zilahi teremben rendezzük.

Huszonegyedik születésnapját ünnepli idén a családi vállalkozásként alapított Zombor és Társai Kft., valamint a Harcon Építés Kft., amelyet napjainkban Zombor-csoportként jegyeznek.

A 2017-ben elhunyt Zombor József feleségével és három fiával, a mérnökként végzett Krisztiánnal és Szabolccsal, valamint a Talamba együttesből ismert Leventével hozta létre a társaságokat. A két mérnök fiú első irodája az egykori gyerekszobában volt, ahol felváltva dolgoztak az egyetlen számítógépen.

Már a kezdetekkor is főleg a műemléki felújításokra specializálódtak, ehhez egy masszív és odaadó csapatot hoztak létre, amelyben például régészek, restaurátok, kőművesek vannak. Volt olyan év, hogy 90 alkalmazottal dolgoztak, az utóbbi években inkább mérnöki és fővállalkozói munkákra koncentrálnak, a gárdát szűkítették, jelenleg 22-en dolgoznak náluk. Az első munkájuk egy erdélyi céggel közösen a márokpapi templom szerkezetének felújítása volt, utána Krisztián és Szabolcs sorban mondja a többieket: Andrássy-kastély Tiszadobon a Ke-Víz 21-el konzorciumban, a nyírbátori Báthori várkastély és Minorita templom, a máriapócsi bazilika és a helybeli középkori templom, a lónyai templom, az újhutai Waldbott Vadászkastély, valamint számos ipari és önkormányzati munka.

És így jutunk el a tavalyi évhez, amikor a csoport két ügyvezető-tulajdonosa a Műemlékek és Műemlékhelyszínek Nemzetközi Tanácsának (ICOMOS) Magyar Nemzeti Bizottságától a gacsályi középkori templom felújításáért ICOMOS-díjat vehetett át, ami a műemléki építészeti szakma Oscar-díja. Ennek 10 éves történetéről külön cikkben emlékezünk meg.

Ahogy eddig is megszokhatták, 2020. március 21-én exkluzív gálán köszöntjük az Év emberét, a négyfogásos tányér és borszervizes vacsora (a Lugas étterem prezentálja) mellett pálinka, sajt, sonka kóstoló, csokoládé sziget a mátészalkai Nobilis Zrt. jóvoltából, két borászat (Royal Tokaji, Mád és Maul Pincészet, Villány) bemutatója, sztárvendég (Bon-Bon együttes), jótékonysági borárverés és értékes ajándékokért tombola sorsolás lesz.

A zenéről és a hangulatról ezúttal is az LK-Beat gondoskodik Szécsi Norbert vezetésével.

EMLÉKEZTETŐÜL AZ EDDIGI ÉV EMBERE A MEGYÉBEN DÍJAZOTTJAI:

• Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark ügyvezető igazgatója,
• dr. Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója,
• Szabó Dénes, a Cantemus Kórus vezetője,
• dr. Cservenyák László, a Szatmári Múzeum igazgatója, és Bencze Antal, a Ke-Víz 21 Zrt. vezérigazgatója,
• Marso Kft. tulajdonosai – Berecz Péter, Márkus József, Poroszka Ottó, Somlai Sándor-,
• Balogh István, a Carbon Black Kft. ügyvezető igazgatója, Balázs Attila, az MTVA fotóriportere (különdíj),
• Bige László, a Bige Holding cégcsoport tulajdonosa,
• Bárány László, ifj. Bárány László és Bárány Péter, a Master Good cégcsoport tulajdonosai,
• Szabó Gabriella, a McDonald’s nyíregyházi üzletvezetője
• Novák Tibor, Novák Tiborné Erika, Novák Éva és Novák Mariann, a mátészalkai Nobilis Zrt. tulajdonosa, vezérigazgatója, export- és marketing teendőkért felelős vezetője
• Pekó László, a Nyírzem Zrt. elnök-vezérigazgatója, a COOP elnöke és Lakatos Tibor, a Vela Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója
• Bede József, a Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet alelnöke, a korábbi Szabolcs Takarékszövetkezet ügyvezető-elnöke
• Fucsovics Márton teniszező

A díjkiosztó gáláról bővebben az nyhborozo.hu oldalon olvashatnak, jegyigénylés: Máthé Csaba (20/9656-444, mathe.csaba001@gmail.com), Nagy Gábor (20/397-1915 gazi.kft@chello.hu).