Borbál Szombaton rendezzük az Év embere gálát

Szombaton rendezzük az Év embere gálát

1563

Tizenkettedik alkalommal szervezzük az Év embere gálát, egyben Nyíregyházi Borbált, amelyet a Zilahi teremben március 3-án, szombaton, 19 órától rendezünk.

A gála sztárvendége Szikora Róbert és az R-GO Gidák, a két borászvendég Egerből Csutorás Ferenc, Tállyáról Kiss János.

Velük együtt is köszöntjük Bede Józsefet, a Szabolcs Takarékszövetkezet elnök-igazgatóját, a november 1-i összeolvadás után a Tiszántúli Takarékszövetkezet alelnökét, aki a civil zsűri döntése alapján a gálán veszi át az Év embere a megyében 2017 díjat.

Fantasztikus gálát ígér az idei borbál, a megye egyetlen tányér és bor szervizes vacsorája.

A hangulatról idén is Szécsi Norbert vezetésével az LK Beat zenekar gondoskodik. Színpadra lép Szikora Róbert, a legendás R-GO zenekar alapítója, s természetesen nem hiányozhatnak az R-GO Gidák sem.

A gála pálinka, kávé és koktél kóstolóval kezdődik, majd következhet a díjátadás.

Ezt követi a négy fogásos tányér- és borszervizes vacsora, amelyet Krivács András irányításával a baktai Fenyves Szálloda és Konferencia Központ séfjei készítenek.

Előételnek kacsamáj dió lesz nagyszerű kiegészítőkkel, amelyhez az egri Bolyki János Királyleánykáját szolgálják fel.

A leves ezúttal tanyasi csirke leves, roppanós zöldséggel, házi tésztával, amihez a szekszárdi Schieber Pincészet 2017-es rozéját ízlelhetjük meg.

A főétel sertés duett csirkével kísérve (sertéspofa, sertés szűz, csirkemell), répa, burgonya, kelbimbó hozzá, ehhez a villányi Maul Zsolt cabernet franc-ját kínáljuk.

A desszertet ezúttal a Görömbei Cukrászat készíti, a fantázia neve az Év embere tortája, amihez a mádi Orosz Gábor Bodvin édes cuveé-je társul.

A vacsorához a hozzá valókat a kisvárdai Bárány család, valamint a nyírmadai Mada-Hús szolgáltatja.

Bárányék egyébként az Év emberei a megyében kitüntetettjei. A vacsorához ezúttal a 383 fantázia nevű frissítő ásványvizet kóstolhatják meg a gálázók finom íz harmóniában.

Ahogy eddig is megszokhatták a négy fogásos vacsora mellett pálinka, sajt, sonka, csokoládé, Dallmayr kávé és koktél kóstoló lesz.

A két borász sztárvendégünk közül Kiss János Tállyáról érkezik, Trifecta és Breitenbach borokat kóstoltat, Csutorás Ferenc pedig Egerből, akitől többek között a Nagyapa nevű borát ízlelhetjük meg. Utóbbi emlékezteti a családot arra, hogy egykoron nagypapája Puskás Öcsivel és Sándor „Csikarral” együtt működtetett borozót Budapesten.

A szenzációs és izgalmas csoki szigetet a mátészalkai Nobilis Zrt. biztosítja.

Ezúttal is lesz jótékonysági borárverés értékes és exkluzív borokra, amelynek bevételét az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány számára ajánljuk fel, utána értékes ajándékokért következhet a tombola sorsolás.

Jegyár: 20.000 Ft, ami a teljes fogyasztást tartalmazza. Jegyigénylés: Máthé Csaba (mathe.csaba001@gmail.com, 20/9656-444), Nagy Gábor (gazi.kft@chello.hu, 20/397-1915).

EMLÉKEZTETŐÜL AZ EDDIGI ÉV EMBERE A MEGYÉBEN DÍJAZOTTJAI:

• Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark ügyvezető igazgatója,
• dr. Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója,
• Szabó Dénes, a Cantemus Kórus vezetője,
• dr. Cservenyák László, a Szatmári Múzeum igazgatója, és Bencze Antal, a Ke-Víz 21 Zrt. vezérigazgatója,
• Marso Kft. tulajdonosai – Berecz Péter, Márkus József, Poroszka Ottó, Somlai Sándor-,
• Balogh István, a Carbon Black Kft. ügyvezető igazgatója, Balázs Attila, az MTVA fotóriportere (különdíj),
• Bige László, a Bige Holding cégcsoport tulajdonosa,
• Master Good cégcsoport tulajdonosai, Bárány László, ifj. Bárány László és Bárány Péter.
• Szabó Gabriella, a McDonald’s nyíregyházi üzletvezetője
• Novák Tibor, Novák Tiborné Erika, Novák Éva és Novák Mariann, a mátészalkai Nobililis Zrt. tulajdonosa, vezérigazgatója, export- és marketing teendőkért felelős vezetője
• Pekó László, a Nyírzem Zrt. elnök-vezérigazgatója, a CO-OP elnöke és Lakatos Tibor, a Vela Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója

MEGOSZTÁS