Borbál A 100 évesek vitték el a csodás Egri Bikavéreket!

A 100 évesek vitték el a csodás Egri Bikavéreket!

2056

Az eddigi gálák legszuperebb hangulatát produkálta Szikora Róbert és az R-GO Gidák a tizenkettedik Év embere gálán, egyben Nyíregyházi Borbálon.

A Zilahi teremben március 3-án köszöntöttük Bede Józsefet, a Szabolcs Takarékszövetkezet elnök-igazgatóját, a november 1-i összeolvadás után a Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet alelnökét, aki a civil zsűri döntése alapján a gálán vette át az Év embere a megyében 2017 díjat.

Az R-Go zenekar alapítója, a csikidam megalapítója táncparketté alakította át az egész termet.

A kellemes koktélok, a tiszabecsi és tarpai pálinkák kóstolása, valamint a szenzációs vacsora utána az LK Beat „parancsolta” a táncparkettre a bálozókat.

Az emeleti galérián megnyílt a sajt és a sonka kóstoló, mellettük pedig a Nobilis Zrt. csokiszigete.

Amúgy is a bálon egyfajta Nobilis találkozó volt, hiszen Bárdos Saci borász és a Novák házaspár egyazon nevű céget képviselt, úgyhogy reményeink szerint a következő gálán már egy csoki bevonatú borkockát is bemutathatunk!

Természetesen nem maradhatott el a két sztárborász, az egri Csutorás Ferenc és a tállyai Kiss János borkóstolója sem.

A Csuti becenévre hallgató borász a rozé és a kellemes vörösöket töltögette a poharakba, Kiss Jani pedig a furmintcsodákat, a hölgyeknek pedig az édes Szamorodnit. Kis csoki, természetesen legfőképpen a paraszt vagy tirpák Raffaello, majd jöhettek utána a borkortyok, közte egy kis sonka, vagy sajt.

A táncparketten egyre többen voltak, amikor megérkezett a sztárvendég, az egyik legismertebb honi énekes, Szikora Róbert és az R-GO Gidák.

Jöhettek a legismertebb, dalai, amit együtt énekelt a közönséggel. Kétszeri átöltözés után hatalmas táncparketté változott a színpad, hiszen Gaga István táncoltatta az egyik Gidát. A Ballag a katona című nótára megőrült a közönség, úgyhogy kétszeri ráadás után engedték el Szikora Róbertet. Természetesen a közös fotózás sem maradt el az öltözőben, az énekes Kola Jánosnak, dr. Fazekas Sándornak és Kerezsi Tamásnak tartott rövid élménybeszámolót, amelynek végén életrajzi könyvvel és CD-vel ajándékozta meg újdonsült nyíregyházi barátait, akik büszkén mutatták a köteteket asztaltársaságuknak.

Szikora Róberték után ismét az LK Beat tartotta a táncparketten a bálozókat, akik hálásan ropták a táncot. Éjfélkor kezdődött a jótékonysági borárverés ritka, muzeális, boltban már nem kapható tételekre, olyanokra, amelyeket a legismertebb magyar borászok ajánlottak fel.

A borárverés csúcspontja az a 6 palack egri bikavér volt, amit Csutorás Ferenc ajánlott fel.

A 100 éves az Egri Bikavér tiszteletére egri borászok palackoztak le különleges bort, a csodás palackokra Bede József, az Év embere a megyében 2017 díjazottja és Kola János sikeresen licitált. Boldogan vitték a fadobozba becsomagolt borkülönlegességet, annál is inkább, hiszen a 100-as szám rájuk is érvényes, idén ketten együtt 100 évesek lesznek!

A gáláról a beszámolónkat folytatjuk! Addig is nézegessék Kerekes Kata és férje, Zoli nagyszerű fotóit!

MEGOSZTÁS