Borbál Pazar gálán köszöntöttük az Év emberét

Pazar gálán köszöntöttük az Év emberét

2037

Ünnepi hangulatban zárult a tizenkettedik Év embere gála, egyben Nyíregyházi Borbál. A Zilahi teremben március 3-án köszöntöttük Bede Józsefet, a Szabolcs Takarékszövetkezet elnök-igazgatóját, a november 1-i összeolvadás után a Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet alelnökét, aki a civil zsűri döntése alapján a gálán vette át az Év embere a megyében 2017 díjat. A sztárvendég Szikora Róbert és az R-GO Gidák meghódították a bálozókat, akik alig akarták őket leengedni a színpadról.

A kellemes koktélok, a tiszabecsi és tuzséri pálinkák kóstolása utána Máthé Csaba főszervező köszöntötte a résztvevőket.

Beszédében kihangsúlyozta, a jövőnk szempontjából elengedhetetlen a feltörekvő, Y és Z generáció menedzselése. Nekik kell teret engedni az elkövetkező esztendőkben. A főszervező a saját korosztályát szendvicsnek nevezte, ahol a felső réteget a szülők, az alsót a gyerekek, a középső masszát pedig az ötvenesek jelentik, akiknek mindkét irányban fontos szerep jut.

Ezt követően köszöntötte a jelenlévő korábbi Év embereit, Novát Tiborné Erikát, az Év agrárinnovációs díjával kitüntetett Novák Tibort, a Nobilis Zrt. tulajdonosait, Szabó Gabriellát, a McDonald’s nyíregyházi franchise üzletvezetőjét, dr. Cservenyák Lászlót, a Szatmári Múzeum igazgatóját, a Marso Kft. tulajdonosait, Berecz Pétert és Márkus Józsefet, Balogh István, a Carbon Black Kft. ügyvezető igazgatóját, Pekó Lászlót, a Nyírzem Zrt. vezérigazgatóját, a Coop elnökét és Lakatos Tibort, a Vela Kft. tulajdonos ügyvezetőjét.

Majd színpadra szólította Bede Józsefet, akinek átadta az Év embere a megyében 2017 díjat. A díjazott családjának, barátainak, kollégáinak köszönte meg, hogy támogatták eddigi pályafutását. A hagyományok alapján Lakatos Balázs, a Vela Autó Kft. ügyvezetője egy saját készítésű pálinkával üdvözölte a díjazottat. Innentől kezdve felpörögtek az események.

Következett a megye egyetlen négyfogásos tányér és bor szervizes vacsorája a baktai Fenyves Szálloda és Konferencia Központ, amelyet Krivács András irányításával a baktai Fenyves Szálloda és Konferencia Központ séfjei készítettek.

Előételnek kacsamáj dió volt nagyszerű kiegészítőkkel, amelyhez az egri Bolyki János Királyleánykáját szolgálták fel.

A leves ezúttal tanyasi csirke leves, roppanós zöldséggel, házi tésztával, amihez a szekszárdi Schieber Pincészet 2017-es rozéját ízlelhettük meg. A főétel sertés duett csirkével kísérve (sertéspofa, sertés szűz, csirkemell), répa, burgonya, kelbimbó hozzá, ehhez a villányi Maul Zsolt cabernet franc-ját kínálták.

A desszertet ezúttal a Görömbei Cukrászat készítette, a fantázia neve az Év embere tortája, amihez a mádi Orosz Gábor Bodvin édes cuveé-je társult.

A vacsorához a hozzá valókat a kisvárdai Bárány család, valamint a nyírmadai Mada-Hús szolgáltatta. Bárányék egyébként az Év emberei a megyében kitüntetettjei voltak. A vacsorához ezúttal a 383 fantázia nevű frissítő ásványvizet kóstolhatták meg a gálázók finom íz harmóniában.

A gáláról a beszámolónkat folytatjuk!

MEGOSZTÁS