Borbál Fantasztikus vacsorát ígér Krivács András az Év embere gálára

Fantasztikus vacsorát ígér Krivács András az Év embere gálára

1367

Fantasztikus, négy fogásos tányér- és borszervizes vacsorát ígér Krivács András, a baktai Fenyves Szálloda és Konferencia Központ vezetője az Év embere gála, XII. Nyíregyházi Borbálon, amelyet a Zilahi teremben március 3-án, szombaton, 19 órától rendezünk. András, egyben a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke a séfekkel együtt állította össze a szenzációs vacsorát, amelyhez nagyszerű borok is társulnak. Ezekkel is köszöntjük Bede Józsefet, a Szabolcs Takarékszövetkezet elnök-igazgatóját, a november 1-i összeolvadás után a Tiszántúli Takarékszövetkezet alelnökét, aki a civil zsűri döntése alapján a gálán veszi át az Év embere a megyében 2017 díjat.

Nézzük a négy fogásos tányér- és borszervizes vacsorát.

Az előétel kacsamáj dió lesz nagyszerű kiegészítőkkel, amelyhez az egri Bolyki János friss, 2018-ban palackozott Királyleánykáját szolgálják fel. A leves ezúttal tanyasi csirke leves, roppanós zöldséggel, házi tésztával, amihez a szekszárdi Schieber Pincészet 2017-es rozéját ízlelhetjük meg.

A főétel sertés duett csirkével kísérve (sertéspofa, sertés szűz, csirkemell), répa, burgonya, kelbimbó hozzá, ehhez a villányi Maul Zsolt cabernet franc-ját kínáljuk. A desszertet ezúttal a Görömbei Cukrászat készíti, a fantázia neve az Év embere tortája, amihez a mádi Orosz Gábor Bodvin édes cuveé-je társul. Aki eddig végig követte az elmúlt 11 év vacsoráját, hozzászokott hosszabb, fantáziadúsabb nevekhez, az idei gasztronómiában már visszafogottabb a megnevezés, a tartalom viszont sokkal izgalmasabb, érdekesebb. Annál is inkább, hogy a vacsorához a hozzá valókat a kisvárdai Bárány család, valamint a nyírmadai Mada-Hús szolgáltatja. Bárányék egyébként az Év emberei a megyében kitüntetettjei.

Egy kicsit ismerjük meg Krivács András, a Fenyves vezetőjét, a szövetség elnökét, aki kis túlzással gyerekkorát a konyhában töltötte, hiszen nagymamája a nyírmadai nagykonyha főszakácsa volt. Megfordult a fejében, hogy egyszer ő is szakács lett, de aztán az erdész munka jobban vonzotta, később váltott a gasztronómia és az idegenforgalom irányába. A Fenyvest a szüleivel együtt az elmúlt 18 év alatt folyamatosan bővítették, jelenleg 4 csillagos a szálloda, amely egy 460 hektáros erdő közepén fekszik. Közben ismét bizalmat szavaztak neki a szövetségnél, úgyhogy Nyírmada, Baktalórántháza és Budapest között ingázik. A szervezésben rengeteg segítséget kap a már említett szüleitől és feleségétől, Anditól, valamint a folyamatosan alkotó séfektől. A közös munkájukat dicséri a korábbi gálákon felszolgált vacsora, az idein is szeretnének maradandót alkotni. A vacsorához ezúttal a 383 fantázia nevű frissítő ásványvizet kóstolhatják meg a gálázók finom ízharmóniában.

Ahogy eddig is megszokhatták, március 3-án exkluzív gálán köszöntjük az Év emberét, a megye egyedüli tányér- és borszervizes vacsoráján, a négy fogásos vacsora mellett pálinka, sajt, sonka, csokoládé, Dallmayr kávé és koktél kóstoló lesz. A két borász sztárvendégünk közül Kiss János Tállyáról érkezik, Trifecta és Breitenbach borokat kóstoltat, Csutorás Ferenc pedig Egerből, akitől többek között a Nagyapa nevű borát ízlelhetjük meg. Utóbbi emlékezteti a családot arra, hogy egykoron nagypapája Puskás Öcsivel és Sándor „Csikarral” együtt működtetett borozót Budapesten. A szenzációs és izgalmas csoki szigetet a mátészalkai Nobilis Zrt. biztosítja, a sztárvendég Szikora Róbert és az R-GO Gidák lesznek. Ezúttal is lesz jótékonysági borárverés értékes és exkluzív borokra valamint tombola sorsolás.

Jegyár: 20.000 Ft, ami a teljes fogyasztást tartalmazza. Jegyigénylés: Máthé Csaba (mathe.csaba001@gmail.com, 20/9656-444), Nagy Gábor (gazi.kft@chello.hu, 20/397-1915).

EMLÉKEZTETŐÜL AZ EDDIGI ÉV EMBERE A MEGYÉBEN DÍJAZOTTJAI:

• Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark ügyvezető igazgatója,
• dr. Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója,
• Szabó Dénes, a Cantemus Kórus vezetője,
• dr. Cservenyák László, a Szatmári Múzeum igazgatója, és Bencze Antal, a Ke-Víz 21 Zrt. vezérigazgatója,
• Marso Kft. tulajdonosai – Berecz Péter, Márkus József, Poroszka Ottó, Somlai Sándor-,
• Balogh István, a Carbon Black Kft. ügyvezető igazgatója, Balázs Attila, az MTVA fotóriportere (különdíj),
• Bige László, a Bige Holding cégcsoport tulajdonosa,
• Master Good cégcsoport tulajdonosai, Bárány László, ifj. Bárány László és Bárány Péter.
• Szabó Gabriella, a McDonald’s nyíregyházi üzletvezetője
• Novák Tibor, Novák Tiborné Erika, Novák Éva és Novák Mariann, a mátészalkai Nobililis Zrt. tulajdonosa, vezérigazgatója, export- és marketing teendőkért felelős vezetője
• Pekó László, a Nyírzem Zrt. elnök-vezérigazgatója, a CO-OP elnöke és Lakatos Tibor, a Vela Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója

MEGOSZTÁS