
Az Év embere a megyében 2015 díjazottja a mátészalkai Nobilis Zrt. százszázalékos tulajdonosa, Novák Tibor, felesége, Erika és két lányuk, Éva és Mariann lett. Az ünnepélyes díjkiosztó gálát a X. Nyíregyházi Borbál keretében 2016. február 27-én, szombaton 19 órától Nyíregyházán a Zilahi-teremben tartjuk, ahol Zwack Izabella és főborásza, Domokos Attila tart exkluzív borkóstolót, a sztárvendég Charlie lesz.

{jb_info}Amikor Novák Tibort a kezdetekről kérdeztük, egy érdekes sztorit említett. {/jb_info}
Téesz-elnökként a dohányszárítót almaszárítóvá alakította, vegyesvállalati formában szállították a termékeket exportra, éjjel-nappal dolgozott. Amikor a téesz világ összeomlott, annyira megviselte lelkileg, hogy otthagyta a már működő telepet, pihenni, méhészkedni ment, hamarosan évi hatvan kamion mézet exportált. 1991-ben aztán jött a kérés: kapcsold be újra a szárítót, mert lenne rá megrendelés! 33 tonna szárított gyümölcsöt rendeltek tőle a németek, akik visszaküldték a szállítmányt, mondván, nem elég kerek az aszaltmeggy-szem! Hallottak már ilyet?
{jb_redbox}Lázasan gondolkoztak, mit lehet tenni, azután hosszan kísérleteztek, végül egy pékipari zsemlegömbölyítő gépet állítottak be, amivel tökéletesen gömbölyű, kerek készítményt tudtak elkészíteni. A magyaros találmány, fifika túljárt a német precizitáson.{/jb_redbox}
Azóta Tibor nyugodtan mondja, ha valami nem felel meg a vevőnek, nem kérdezzük az okát, megoldjuk! A problémamegoldás azóta is elsőrangú a Nobilisnál, annál is inkább, hiszen sokan a nevet, mondjuk, összemossák egy pálinka márkával, vagy szőlőbirtokkal, illetve egy üzletemberrel. Az más, nyugtat meg a cégtulajdonos, nincs közünk hozzá. Persze az sem volt semmi, amikor az amerikai vevő mintát rendelt tőlük, mondván, hogy a vásárlóik a krumpli helyett almacsipszet egyenek. Mennyit, kérdezte Tibor. Tízkonténernyit, jött a válasz, előre fizetve! A Nobilis által feldolgozott magyar almafajták sokkal intenzív ízűek, illatúak, mint a világ más részein termelt almák, az ehhez kapcsolódó modern technológiával a világon egyedülálló termékek lehetett megalkotni, amelyek nemcsak Amerikában, hanem Ázsiában is sikert aratnak.

{jb_redbox}A négy díjazottak olyan nagyszabású rendezvényen köszöntjük, amelyre ezúttal is kiváló borászok kaptak meghívót, így Tokajból Zwack Izabella és Domokos Attila, ők a Dobogó Pincészet tulajdonosai, Attila a főborász. A sztárvendég ezúttal Charlie lesz, a jó hangulatról Szécsi Norbert zenekara, az L.K. Beat gondoskodik. Csakúgy, mint az elmúlt években, a négyfogásos ínyenc tányér szervizes vacsorát Krivács András, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke állítja össze, amelyet a baktai Fenyves Szálloda és Konferencia Központ séfjei készítenek el, zárásként az Év tortáját, a Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltortát a Csekő Cukrászda jóvoltából kóstolhatják a bálozók. Természetesen nem maradhat el a pálinka, a csokoládé, a sonka és a sajtkóstolók, valamint a koktélbár és a kávésarok sem, éjfélkor jótékonysági borárverést rendeznek, majd értékes ajándékokat sorsolnak ki a tombolán. {/jb_redbox}
EMLÉKEZTETŐÜL AZ EDDIGI ÉV EMBERE A MEGYÉBEN DÍJAZOTTJAI:
- Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark ügyvezető igazgatója,
- dr. Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója,
- Szabó Dénes, a Cantemus Kórus vezetője,
- dr. Cservenyák László, a Szatmári Múzeum igazgatója, és Bencze Antal, a Ke-Víz 21 Zrt. vezérigazgatója,
- Marso Kft. tulajdonosai – Berecz Péter, Márkus József, Poroszka Ottó, Somlai Sándor-,
- Balogh István, a Carbon Black Kft. ügyvezető igazgatója, Balázs Attila, az MTVA fotóriportere (különdíj),
- Bige László, a Bige Holding cégcsoport tulajdonosa,
- Master Good cégcsoport tulajdonosai, Bárány László, ifj. Bárány László és Bárány Péter.
- Szabó Gabriella, a McDonald’s nyíregyházi üzletvezetője
{jb_info}A díjkiosztó gáláról bővebben az nyhborozo.hu oldalon olvashatnak, a belépőjegyek, amely a teljes fogyasztás tartalmazza, 19 ezer forintba kerülnek, jegyigénylés: Máthé Csaba (20/9656-444, mathe.csaba001@gmail.com), Nagy Gábor (20/397-1915 gazi.kft@chello.hu). {/jb_info}






































