IX. Borbál Tűzpiros koktélruha és tengerkék öltöny kompozíció az Év embere gálán

Tűzpiros koktélruha és tengerkék öltöny kompozíció az Év embere gálán

784


2678A séfek narancsos zselébe bújtatták a libamájat

A Melounge-duó jóvoltából egy gyönyörű hang és lágy zene köszöntötte az Év embere gála, IX. Nyíregyházi Borbál résztvevőit a február 28-i díjkiosztón. Kindrusz Emese és Fekete Gábor zenei remekművek lágy átdolgozásait prezentálta a bálozóknak, akik üdvözlő italként választhattak a különleges, például pálinkával „fűszerezett” koktélok vagy a megye hungarikumai, a szabolcsi alma és a szatmári szilvapálinka közül. 

2679

Csobolya Attila fogadta a Tuzséri Manufaktúra pultjánál a gálázókat, akiket szenzációs pálinka cseppekkel kápráztatott el, de ugyanez volt az érzés a szomszádos pultnál a Tarpa Manufaktúra díjnyertes pálinkáinál. A gála színkompozícióját a világoszöld és a barna jellemezte, a bálozók ruha költeményei pedig a mostani divatot követték. A hölgyek vagy rövid koktélruhában, vagy a szolidan visszafogott estélyiben jelentek meg, az urak a szokásos öltönyös, illetve frakkos megoldást választották. A színeknél a fekete minden színárnyalata volt az uralkodó, azért a tűzpiros koktélruha, vagy Orosz Gábor borász tengerkék öltöny kompozíciója igazi sikert aratott. Mellette a borász szekciót Takler András és felesége, dr. Molnár Péter és felesége, Bárdos Sarolta képviselte. 

 2680

{jb_redbox}A négyfogásos ínyenc borvacsora igazi kulináris élményt jelentett, Krivács András, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke, a baktai Fenyves Szálloda és Konferencia Központ ügyvezetője három séffel, Varga Jánossal, Gyetkó Mihállyal és Kulcsár Ádámmal alkotta meg a remekműveket. {/jb_redbox}

2852

 Ízek, harmóniák jellemezték a fogásokat, a szervizben a sipkays fiatalok segítettek Csordás János tanár úr vezényletével. Narancsos zselébe bujtatott libamáj előétellel kezdődött a négyfogásos, ínyenc borvacsora mely Varga János olimpikon szakács nevéhez fűződik, amelyhez mádi Bodvin Furmintot kínáltak. A leves igazi különlegesség volt, Gyetkó Mihály kreációja. A rétegzett zöldséges raviolira puliszkás gombócokat tettek, majd ezt öntötték körbe az édesköményes csicsóka krémlevessel. Isteni! Hozzá egy alig hónapja palackozott Laposa 2014-es Pinot Noir rozét ízlelgethettünk. A főételt Kulcsár Ádám alkotta meg, a fűszeres morzsába fektetett báránygerinc mellé a mangalica szüzet tálalták, köré burgonya felfújtat, spenót krémet tárkonyos hollandi mártással, a tetejébe pirított rókagombát tettek. Fenséges! Bolyki János már-már klasszikus bora, az Indián nyár került a főételhez a poharakba. A desszertként maradtunk a hagyományoknál, a 2014-es Magyarország Év tortáját a Csekő Cukrászda készítette el a bálozóknak, ehhez az Andrássy Pincészet 2008-as Késői Szüretelésű hárslevelűjét kóstoltattuk. Pótdesszerként házi  sonka falatkákat kínáltunk, gyönyörű tálalásban. Nem maradhatott el a kézműves sajtvarázs sem, a mádi sajtkészítőnk, Bodnár Sándor hozta el sajtkreációját, ami hatalmas sikert aratott. 

Ahogy a vacsora első három fogása zárult Szécsi Norbert és az L.K. Beat szólította táncparkettre a nagyérdeműt.

A gála további részleteiről folyamatosan számolunk be Nektek! 

 2771
Képgalériánkat a fotóra kattintva nézheted meg.

MEGOSZTÁS