IX. Borbál Csodás nedűk az Év embere gálán

Csodás nedűk az Év embere gálán

561

tuzséri pálinka 1

A Tarpa Manufaktúra Szatmári szilvapálinkáját is kóstolhatják az Év embere gála, Nyíregyházi Borbál résztvevői február 28-án az Egészségügyi Főiskola Zilahi Termében. A csodás nedű idén bemutatkozott a lyoni Bocuse d’or szakács világbajnokság döntőjén, illetve az egy időben megtartott SIRHA nemzetközi szakkiállítás magyar standján. Erre az alkalomra a magyar élelmiszeripart reprezentáló termékekről készült filmet is bemutatták, ebben szerepelt a Szatmári szilvapálinka és a manufaktúra másik terméke, a szatmári szilvalekvár. 

{jb_info} szabolcsi almapálinkaA tarpaiak a szilvapálinka mellett másik három pálinkájukat is kóstoltatják a gála vendégeinek. Mellettük a Tuzséri pálinkák is ott fognak sorakozni, közülük a legkiemelkedőbb, a Tuzséri Vilmoskörte pálinka, amit 2012-ben Magyarország legjobb pálinkájának választottak. {/jb_info}

A pálinka kóstolók mellé nagyszerű alkoholos és alkoholmentes koktélokat is kínálnak. A kóstolók után jöhet a négy fogásos ínyenc tányérszervizes vacsora a baktai Fenyves Szálloda és Konferencia Központ jóvoltából. Előételként libamáj parfé narancsos zselébe bújtatva, romanesco-s karfiol terrine-el micro salátával, mézmustáros balsamico vinaigrettel lesz. Ehhez 2013-as mádi Bodvin Furmintot kínálunk. Levesnek édesköményes csicsóka krémlevest füstaromával, rétegzett zöldséges raviolival, puliszka gombóccal szolgálnak fel. Mellé 2014-es Laposa Bence Pinot Noir rozéját töltik a pohárba. Főételként fűszeres morzsába fektetett báránygerincet, sous vide-olt mangalica szűzzelel, burgonya felfújttal, spenót krémmel, tárkonyos hollandi mártással, pirított rókagombával kínálnak. A főételhez Bolyki János 2013-as Índián Nyár nevű borát kóstoljuk. A desszertként a 2014-es Magyarország Év tortáját a Csekő Cukrászda készíti az Év embere gála résztvevőinek. Ehhez az Andrássy Pincészet 2008-as Késői Szüretelésű borát kínáljuk. 

szatmári szilvapálinka

{jb_redbox}A rendezvényre ezúttal is kiváló borászok kaptak meghívót, így Szekszárdról Takler  András, és dr. Molnár Péter, a Patricius Borászat birtokigazgatója kóstoltatja a pincészet kiválóságait. Pétert elkíséri a rendezvényre felesége, a szintén borász Bárdos Sarolta.{/jb_redbox}

{jb_info}
A sztárvendég ezúttal D. Nagy Lajos, a Bikini zenekar énekese lesz, a jó hangulatról Szécsi Norbert zenekara, az L.K. Beat gondoskodik. {/jb_info}

A tányérszervizes vacsora mellett természetesen nem maradhat el a pálinka, a csokoládé, a sonka és a sajt kóstoló, valamint a koktélbár és a kávésarok sem, éjfélkor jótékonysági borárverést rendeznek, majd értékes ajándékokat sorsolnak ki a tombolán.  

A bálról bővebben az nyhborozo.hu oldalon olvashatnak! Az eseményre belépőjegyek igényelhető Máthé Csabánál (20/9656-444), vagy Nagy Gábornál (20/397-1915), vagy a gazi.kft@chello.hu email címen. A belépőjegyek egységesen 18.500 forintba kerülnek, amely a teljes fogyasztást tartalmazzák. 

 tuzséri pálinka

MEGOSZTÁS