VII Nyíregyházi borbál Borász és zenész legendák az Év embere gálán

Borász és zenész legendák az Év embere gálán

496

karacsony es fenyo

Borász legendák (Bock József, Szepsy István, Thummerer Vilmos) kóstoltatnak és zenész legendák (Fenyő Miklós és Karácsony James János) köszöntik a március 2-i Év embere díjkiosztó gálán, egyben a VII. Nyíregyházi Borbálon Bige Lászlót, az Év emberét és a bálozókat az Egészségügyi Főiskola Zilahi Termében.

{jb_redbox}Az LGT legendás gitárosa vasárnap este a budapesti koncert utáni záró partin fogadta el a szervezők meghívását. A bálozók még jól emlékeznek arra, amikor 2008-ban James frenetikus hangulatot teremtett a borbálon, hasonlót ígér idén is.{/jb_redbox}

A négy fogásos tányér szervizes ínyenc menüt Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, a baktai Fenyves Szálloda és Konferencia Központ tulajdonosa állította össze, amelyet séfjei fognak elkészíteni. Előételként kacsamájat zserbó gyöngyhagyma koronával, zöldikékkel, pirított kaláccsal kínálnak, levesnek vajas spárgakrém levest juhászbatyuval, gőzölt lilaburgonyával, espuma ágyon szervíroznak, főételnek „Sous – vide”-olt vaddisznó bélszínt borókás mézes kéregben rose-ra sütve, csirke rolád kísérettel, snidlinges burgonya terrine körítéssel, fényezett bébi répával, bio csírával, erdei gomba géllel szolgálnak fel.

A desszert az ország tortája, a Szatmári almás máktorta lesz, amelyet a mátészalkai Poncsák Cukrászda készít. A fogásokhoz olyan borok társulnak, mint a mádi Orosz Gábor, az egri Bolyki János, a dél-balatoni Konyári János és a tarcali Tokajicum remek borai, de emellett tarpai és tuzséri pálinka ízlelgető, chocoMe csokoládé, sajt és sonka kóstoló, koktélbár és kávé sarok is szolgálja a bálozók szórakoztatását.

Egy kiváló bor premierje is a borbálon lesz, Bock József és Verebélyi János egy különlegességgel készül a gálára. Ez pedig a Gallicus Cuvée, amelyből 3.000 számozott palack készült és kizárólag Nyíregyházán a Corvin Borházban, vagy Bock Józsefnél vásárolható meg. A zenéről és a jó hangulatról Móré E. Csaba vezetésével a Mentha Project gondoskodik, és nem marad a szokásos jótékonysági borárverés, valamint a nagy értékű tombola sorsolás sem.

A RENDEZVÉNY FŐTÁMOGATÓJA: 
Marso logo 01 allo cube

A RENDEZVÉNY KIEMELT TÁMOGATÓI:

vela auto logo
VELA AUTÓ KFT. VOLVO MÁRKAKERESKEDÉS

tarpa logo masolata

Vela logo

Szabolcs RGB

agroforg
husqvarna

chocome

MEGOSZTÁS