XI. Nyíregyházi Borbál Volvo, pálinka, pékség, festészet, hajózás

Volvo, pálinka, pékség, festészet, hajózás

900

Újabban hajóskapitány, egyre több időt tölt festészettel, valamint kuriózum pálinkákat készít. Aktív nagyapa, a pékségnél újabb fejlesztéseken töri a fejét, gyönyörködik a legújabb Volvo modelleken, amelyek sorra gördülnek ki a szalon kapuján, emellett hetente gründolja a helyi vállalkozói klubot. Ő Lakatos Tibor, az Év embere a megyében 2016 egyik díjazottja, a Vela Kft. ügyvezető-tulajdonosa. 

Szilveszterkor még azt az utolsó szalmaszálat is meg tudta ragadni, amelynek eredményeként már gyógyulóban van egyik szeme, ami egy ártatlannak tűnő teniszezés „szövődménye” volt. A hatvanhoz közeledve nem lassít, inkább átcsoportosít, olyanokba fektet energiát, ami azt a bizonyos kellemes életérzést adja számára, meg a hihetetlen energiát. A festészet pihenteti, nyugtatja, a nyaralások élményei nosztalgikus erővel jelentkeznek nála, ő ezeket festővásznon jeleníti meg. A magán pálinkafőzés és a pékség újdonságai jelentik számára a hihetetlen erőt, ahogy sorolja, milyen gyümölcsökből főzi a fehéren tiszta cseppeket, elcsodálkozom, van ilyen? Tiszta, eredeti, gyümölcsös, saját. A pékségnél sorra jönnek az újdonságok, legutóbb az orosz kenyér, számomra az ízek harmóniája, a keserűen édes, a fekete csoda, főleg számomra, aki szinte alig eszek kenyeret. A belvárosi pékbisztró régi álma volt, nagyon büszke rá. Telefonján ott sorjázik az unoka fotósorozata, fia szépen betanult a Volvo értékesítésbe, amely továbbra is szárnyal, melyhez kettejük személyes elkötelezettsége és kitartó munkája együttesen hozzájárul. Fáradhatatlanul szervezi a helyi vállalkozói klubot, mellette aktív tagja a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrendnek, megsüvegelem, ahogy a földig érő lovagi ruhában méltóságteljesen vonulnak egy-egy rendezvényen. Nincs bakancslistája, de azért a nemzetközi hajóvezetői tanfolyamot elvégezte, s ha már megkapta a hajóskapitányi passzust, három barátjával gyorsan szervezett egy szuper hajós utat. Szívén viseli a jövő nemzedék képzését, támogatja, hogy a pékszakma tanulói nemzetközi tapasztalatokat szerezzenek. 

 Az Év embere a megyében 2016 díjat megosztva adjuk át Lakatos Tibornak és Pekó Lászlónak, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnökének, a Nyírzem Zrt. vezérigazgatójának 2017. március 4-én, szombaton 19 órától a Zilahi Teremben. A díjátadó után négy fogásos tányér és borszervizes vacsorát szolgálunk fel a baktai Fenyves Szálloda és Turisztikai Központ közreműködésében, lesz pálinka, sajt, sonka és kávé kóstoló, koktél ízlelgető, csokoládé sziget a Nobilis Zrt. jóvoltából. Az exkluzív borkóstolót Árvay János, Eszterbauer Ildikó és ifjabb Heimann Zoltán tartja, a sztárvendég Marót Viki és Nova Kultúr Zenekar, a jó hangulatról és a táncról mellettük az LK Beat gondoskodik. Éjfélkor jótékonysági borárverést tartunk, különleges és antik borokra lehet licitálni, az ebből befolyó bevételt a szervezők a nemrég elhunyt egykori két kosárlabdás, Páll István és Zentai Levente özvegyének ajánlják fel a szervezők. Utána értékes ajándékokért lesz tombola, majd ismét zene, tánc.

Bővebb információ és jegyrendelés: Máthé Csaba (20/9656-444, mathe.csaba001@gmail.com), Nagy Gábor (20/397-1915, gazi.kft@chello.hu).

MEGOSZTÁS