XI. Nyíregyházi Borbál Pekó László és Lakatos Tibor veheti át az Év embere a megyében...

Pekó László és Lakatos Tibor veheti át az Év embere a megyében 2016 díjat

356

Pekó László és Lakatos Tibor megosztva veheti át az Év embere a megyében 2016 díjat, így döntött a beérkező javaslatokat értékelő civil zsűri. Az Év embere díjkiosztó gálát, egyben XI. Nyíregyházi Borbált 2017. március 4-én, szombaton 19 órától rendezzük a Zilahi Teremben, ahol ünnepélyes keretek között díjazzuk az Év embereit. 

Tizenegy javaslat érkezett a főszervezőkhöz kultúra, a tudomány, a sport, a gazdasági és a társadalmi élet területéről, s mivel mindkét jelölt egyenlő arányú szavazatot kapott, így megosztva vehetik át az Év embere díjat. A gálák történetében már egyszer előfordult, hogy megosztva kapta a díjat dr. Cservenyák László, a mátészalkai Szatmári Múzeum igazgatója és Bencze Antal, a nyíregyházi Ke-Víz 21 Zrt. vezérigazgatója. 

Pekó László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Nyírzem Zrt. vezérigazgatója a hazai szövetkezeti kereskedelemben végzett több évtizedes, a kamara elnökeként végzett másfél évtizedes kiemelkedő munkájáért, valamint a tradicionális szövetkezeti értékek megtartásáért kapja a díjat. Az üzemgazdász végzettségű szakember a Zöldért Vállalatnál kezdte munkáját, majd a Kisvárdai ÁFÉSZ, később a Felső-Szabolcs ÁFÉSZ elnöke, 1999-től a Nyírzem Zrt. vezetője, később vezérigazgatója lett. Kiemelkedő szerpeet játszott a legnagyobb hazai kiskereskedelmi rendszer, a COOP gazdasági csoport létrejöttében és megerősödésében, a hazai szövetkezeti kereskedelem átalakításában és fejlesztésében. Vezetésével a Nyírzem a megye meghatározó gazdasági szereplője, az országos COOP üzletlánc zászlóshajója. A megyei kereskedelmi és iparkamarának 2002-től elnöke, idén ősszel újabb 4 évre választották elnöknek. 

Lakatos Tibor társadalmi szerepvállalásáért kapja a díjat, ő aktív szerepet vállal a közéletben, egyik kiemelkedő támogatója a megyei és a nyíregyházi kulturális és sportéletnek, tradicionális cége, a Vela Kft. idén ünnepelte 25. születésnapját. A Vele Pékség elkötelezett híve a tradicionális értékek mellett az egészséges életmódnak. 2011-ben szerezte meg a gyümölcspálinka-készítő szakmunkás bizonyítványt, azóta egyre inkább gyarapítja a különleges pálinkák számát, amelyből akár kiállítást is nyithatna. Aktív tagja a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrendnek, amely a pálinka értékeinek megőrzését tűzte ki célul. Egykoron építész-gépész diplomával a Száév-nél kezdte pályafutását, majd az Épszer-nél volt gazdasági igazgató, később lízinggel foglalkozott, majd társával megalapította a Vela Kft.-t. A cég a pékség mellett 2001-től a Volvo helyi márkakereskedése. A Magyar Pékszövetség elnökségi tagjaiként a szakma  megbecsüléséért küzd. Utóbbi években amatőr festőként is ismert, a nyaralásaikon szerzett élményeit festi vászonra. 

EMLÉKEZTETŐÜL AZ EDDIGI ÉV EMBERE A MEGYÉBEN DÍJAZOTTJAI: 

  • Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark ügyvezető igazgatója, 
  • dr. Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója, 
  • Szabó Dénes, a Cantemus Kórus vezetője, 
  • dr. Cservenyák László, a Szatmári Múzeum igazgatója, és Bencze Antal, a Ke-Víz 21 Zrt. vezérigazgatója, 
  • Marso Kft. tulajdonosai – Berecz Péter, Márkus József, Poroszka Ottó, Somlai Sándor-, 
  • Balogh István, a Carbon Black Kft. ügyvezető igazgatója, Balázs Attila, az MTVA fotóriportere (különdíj), 
  • Bige László, a Bige Holding cégcsoport tulajdonosa, 
  • Master Good cégcsoport tulajdonosai, Bárány László, ifj. Bárány László és Bárány Péter
  • Szabó Gabriella, a McDonald’s nyíregyházi üzletvezetője
  • Novák Tibor, Novák Tiborné Erika, Novák Éva és Novák Mariann, a mátészalkai Nobililis Zrt. tulajdonosa, vezérigazgatója, export- és marketing teendőkért felelős vezetője 

A díjkiosztó gáláról bővebben az nyhborozo.hu oldalon olvashatnak, jegyigénylés: Máthé Csaba (20/9656-444, mathe.csaba001@gmail.com), Nagy Gábor (20/397-1915 gazi.kft@chello.hu).

MEGOSZTÁS