VI. Borbál Pazar Borbállal ünnepelte Balogh Istvánt és Balázs Attilát Nyíregyháza

Pazar Borbállal ünnepelte Balogh Istvánt és Balázs Attilát Nyíregyháza

410

Remek hangulatban zajlott 2012. március 24-én az VI. Nyíregyházi Borbál, Év embere díjkiosztó gála a Nyíregyházi Főiskola Bessenyei Termében. A bálozók nagyszerűen érezték magukat, hiszen a négyfogásos tányérszervizes vacsora, a hozzáillő minőségi magyar borok, valamint a sztárvendég a Vivát Bacchus énekegyüttes fergeteges produkciója az ínyencek igényeit is maximálisan kielégítette. A Vivát Bacchus az est folyamán kétszer is fellépett, remekül hangszerelt, finom humorral fűszerezett dalaikkal, egyéni előadásmódjukkal gyakran nyíltszíni tapsra ragadtatták a nagyérdeműt.

A hangulat megalapozását a Tarpa pálinka család díjnyertes párlatai és a belőlük készült pálinkakoktélok kezdték, majd a menü szünetében megnyíltak az exkluzív borkóstolók is, ahol az egyik legtehetségesebb borász hölgy Bárdos Sarolta, a Tokajicum és a Szent Gaál Pincészet bor remekeit, kóstolhatták az érdeklődők. 

Az Év emberei 2011 díjazottja, a CARBON BLACK Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Balogh István, Máthé Csaba főszervezőtől vehette át a díszes oklevelet és a prémium palack bort, melyet a bál egyik illusztris borász vendége Orosz Gábor alkotott még 1999-ben egy 6 puttonyos Aszú formájában. Az idén 2011-es munkája kapcsán a civil zsűri Balázs Attila fotóriporter világraszóló teljesítményét is díjazta egy Különdíjjal, így Attila is ezt a szép „csomagot” vehette át a főszervezőtől. Őket köszöntötte és ajándékozta meg dr. Vinnai Győző kormánymegbízott és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, valamint már hagyományosan Lakatos Tibor, a bál egyik kiemelt támogatójának a VOLVO Vela Autó Kft-nek az első embere. Az eddigi Év emberei egyébként a következők voltak: Gajdos László, dr. Tasnádi Csaba, Bencze Antal, dr. Cservenyák László és Szabó Dénes, Berecz Péter, Márkus József, Poroszka Ottó, Somlai Sándor.
Előételként  Marinált lazacot  avokádó habbal, magvas sváb rozskenyérrel, friss tépett salátaágyon szolgáltak fel, amelyhez a Bodvin 2011-es Primőr Furmintját kínálták. Levesként Sütőtök krémleves sonka chipsszel, pirított magjával és sajtolt olajjal  szerepelt a menüben, ehhez Konyári mester ropogós, friss 2011-es rozéja került az asztalra. A főétel igazi ínyencfogás volt: Szűz és csirkemell találkozása tüzes spanyol mártással, csuszafelfújt, dödöllével, formázott zöldekkel. A vendégek egy kiváló díjnyertes vörösbort is megkóstolhattak e kiváló fogás mellé: Demeter Csaba 2009-es Törökverőjét. Desszertként a 2011-es év tortáját, a Kecskeméti barackos köles tortát szolgálták fel a Csekő Cukrászda jóvoltából. Ehhez a Tokajicum remek Késői Sárgamuskotálya illett legjobban a 2009-es évjáratból. Nem hiányozhatott a báli programból a Volvo legújabb modelljeinek, idén a V60-nak és az XC60-nak a bemutatása, ezen kívül Bodnár Sándor mádi sajtmester jóvoltából sajtbüfét, Dallmayr kávészigetet kínáltak a szervezők. Kazár Paja és a Dimenzió hajnal 4-ig forgatta jobbnál jobb zenékkel a táncos lábúakat, hogy aztán fél- 5 kor a legkitartóbb vendégekkel ismét sommázhassuk: az idén is sikerült egy nagyot mulatnunk! 
A különleges borok árveréséből befolyt 210 ezer forintot a szervezők a META Klub közreműködésével a megyei pszichotikus betegek egyesületének munkájához ajánlották fel. A tombola fődíját, az Electrolux prémium hűtőszekrényét Máthé Csabától vette át Büdszenti Aranka, a szerencsés nyertes.  

A VI. Nyíregyházi Borbál képeit ITT nézhetik meg.

Főtámogatónk:

  

  

 

Kimelt támogatónk:

 

 
 
MEGOSZTÁS