VI. Borbál Az Év embere 2011-ben a megyében Balogh István ...

Az Év embere 2011-ben a megyében Balogh István – Az Év embere Különdíjasa Balázs Attila

920

A civil zsűri döntése alapján az Év embere 2011-ben a megyében Balogh István, a Carbon Black Kft. tulajdonos-ügyvezetője lett. Olvasói javaslatok alapján a zsűri úgy döntött, hogy idén egy Különdíjat is kiad, amelyet Balázs Attila fotósnak adnak át 2012. március 24-én a VI. Nyíregyházi Borbálon, egyben az Év embere díjkiosztó gálán a Nyíregyházi Főiskola Bessenyei Termében.

Balogh István, a Carbon Black Kft. tulajdonos-ügyvezetője cégével 15 éve forgalmaz és szállít gumiipari alapanyagokat a világ vezető gumiabroncs és műszaki gumikat gyártó cégeihez. Az évek folyamán folyamatosan és egyenletesen növelte a cég árbevételét, a társaság évek óta és jelenleg is a megyei TOP 100-as lista előkelő helyén áll. A cég működése mindvégig a megyéhez, Nyírmadához kötődik, ahol jelenleg közel 40 főnek adnak munkát. Mindehhez még hozzátársul egy olyan világszabadalom, amely az elhasználódott és eddig jelentős környezetszennyező gumiabroncsok újrafeldolgozását teszi lehetővé. Az elmúlt évben a VOSZ-tól az Év vállalkozója elismerést vehette át, s emellett megkapta a Kamara Az év kereskedője címét. A civil zsűri a lassan két évtizedes töretlen gazdasági teljesítményt, a kiváló kapcsolatot az orosz alapanyaggyártók és az európai piac között, valamint az újítást ismerte el. 
 
Olvasói levelek hívták fel a zsűri figyelmet egy 2011-es különleges teljesítményre. Balázs Attila, az MTI Escher Károly-díjas fotóriportere nem kis megtiszteltetésben részesült, a The Guardian brit lap 2011 szeptemberében hozta le a napokban a világ legjobb fotóriportjai között a nyíregyházi fotós Szabolcsban készített sorozatát. A tiszavasvári napszámosok egy munkanapjába tekinthetünk bele Balázs Attila fotóriportjában, aminek nemzetközi sikere nem kis meglepetést okozott a fotósnak is. Az EPA szinte teljes terjedelmében vette át az összesen harminc fotóból álló sorozatot. Az olvasói szavazatok alapján ezt a teljesítményt jutalmazta Év embere Különdíjjal a civil zsűri. 
 
MEGOSZTÁS