XI. Nyíregyházi Borbál Harcsával és lazaccal kezdünk, majd zárásként jöhet az Őrség Zöld Aranya

Harcsával és lazaccal kezdünk, majd zárásként jöhet az Őrség Zöld Aranya

284

Az Év embere gála, XI. Nyíregyházi Borbál az év legelegánsabb megyei társasági eseménye lesz 2017. március 4-én, szombaton 19 órától a Zilahi Teremben. Díjazzuk az Év embere a megyében 2016 kitüntetettjét Pekó Lászlót, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnökét, a Nyírzem Zrt. vezérigazgatóját és Lakatos Tibort, a Vela Kft. ügyvezető-tulajdonosát. Idén a sztárvendég Marót Viki és Nova Kultúr Zenekar, a sztárborászok közül Árvay Jánost, Eszterbauer Ildikót és ifjabb Heimann Zoltán invitáltuk meg. 

A megye és a város egyetlen, tányér és borszervizes bálján a vacsorát ezúttal is Krivács András, a baktai Fenyves Szálloda és Konferencia Központ tulajdonosa állította össze számunkra. Az előétel harcsa és lazac duett lesz friss roppanós zöldségekkel, amihez az egri Juhász Testvérek gyöngyöző borát kínáljuk. A leves szárnyas consume házi betéttel lesz, hozzá Koch Csaba villányi Cabernet Sauvignon-Merlot-Kékfrankos rozéját szolgálják fel. A főétel Kiváló Minőségű Magyar Sertés kétféleképpen, Souse-Vide sertés szűz édes, sós barnamorzsában, konfitált sertéscomb gombákkal, amely után 2011-es Egri Bikavér kerül a poharakba. A desszert ezúttal is az Év tortája lesz, amely az elmúlt évben az Őrség Zöld Aranya volt, idén is a Csekő Cukrászda jóvoltából kóstolhatják meg, a desszert bor pedig Orosz Gábor Bodvin Tokaji Cuvée elnevezésű bora lesz. A vacsorát követően nyílik meg az exkluzív borkóstoló, ahol Árvay János, a 2003-as esztendő Év bortermelője, valamint két szekszárdi borász, Eszterbauer Ildikó és ifjabb Heimann Zoltán kóstoltatja pincészetük remekeit. 

 A vacsora előtt nem marad el a pálinka ízlelgető sem a Tarpa Manufaktúra jóvoltából, valamint a nagyszerű alkoholos és alkoholmentes koktélok sem. Idén is a Dallmayr lesz a kávépartnerünk, emellett lesz sonka, sajt és csokoládé kóstoló is, utóbbi a Nobilis Zrt. jóvoltából. A bál hivatalos zenekara az LK Beat, a sztárvendég idén Marót Viki és Nova Kultúr Zenekar. Éjfélkor jótékonysági borárverés lesz, különleges és antik borokra lehet licitálni, a szervezők a borárverésből befolyt bevételt idén a nemrég elhunyt két egykori kosaras, Páll István és Zentai Levente özvegyének ajánlják fel. Ezt követi a tombola értékes ajándékokért, majd hajnal háromig a tánc. 

Jegyrendelés és bővebb információ: Máthé Csaba (20/9656-444, mathe.csaba001@gmail.com), Nagy Gábor (20/397-1915, gazi.kft@chello.hu).

 

MEGOSZTÁS