VIII. Nyíregyházi Borbál Bárányék „átstartoltak” az Év embere gálára

Bárányék „átstartoltak” az Év embere gálára

611

csaba-borbál1

Egy dal első négy sorával kezdte köszöntőjét Máthé Csaba főszervező a március 1-i Év embere gála, VIII. Nyíregyházi Borbálon az Egészségügyi Főiskola Zilahi Termében. Az Anna and the barbies Márti dalának első négy sora így szólt: Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni, Majd az unokáknak, mikor körbeállnak, Mikor körbeállnak, az ágyadon ugrálnak, Hogy legyen mit mesélni, kezdjetek el élni!

Ezt a dalt hallgatták tavaly a gála résztvevői, amikor Bige László, az Év embere a megyében 2012 díjazottja megköszönte a díjat és azt mondta: az élet túl gyorsan elröpül, emiatt sokkal inkább érdemes a szeretettel, egymás megbecsülésével foglalkozni, amelyhez kiváló alkalom a mostani borbál. Ez a mottó erre az évre is megmaradt, fogalmazott a főszervező. A nyolcadik borbál hozadékát így foglalta össze Máthé Csaba: Nyíregyháza és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye felkerült a honi borászatok térképére, nem mint történelmi borvidék, hanem olyan része az országnak, ahol szeretik, kedvelik a honi borokat és értő módon kóstolják. A magyar borászok felfedezték a keleti országrészt, szívesen vállalnak kóstoltatást, s erre az egyik legjobb példa a mostani borbál, ahova a 2010-es esztendő Év bortermelője, Légli Ottó, a Konyári Pincészettől Szelestey Nóra és a Tokaj Kereskedőháztól Takács Adrienn fogadta el a szervezők meghívását. A bor mellett a megyei hungarikumok is képviseltették magukat, hiszen a Tarpa Manufaktúra jóvoltából a szatmári szilva-, illetve a szabolcsi almapálinka is szerepelt a kínálatban, valamint a 2012-ben az Év pálinkájának választott tuzséri vilmoskörte pálinkáját is ízlelgethették a résztvevők. 

A korábbi Év emberei közül dr. Cservenyák László, a mátészalkai Szatmári Múzeum igazgatója, Szabó Dénes, a Cantemus Kórus vezetője, dr. Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond Színház igazgató-főrendezője és a Marso Kft. két tulajdonosa, Berecz Péter és Márkus József bálozott a többiekkel. A főszervező külön kiemelte, valamennyi korábban megválasztott Év embere ugyanabban a pozícióban van, mint megválasztásakor! 2013-ban a civil zsűri a tisztán magyar tulajdonú, ágazatában piacvezető, innovatív, a generáció váltást profin megoldó Master-Good cégcsoport három tulajdonosát, Bárány Lászlót, és két fiát, ifjabb Lászlót és Pétert választotta az Év emberének. Mielőtt a díszes oklevelet, a hozzá tartozó plakettet és a 3 literes exkluzív Magnum palackos bort átvehették volna, addig egy 7 perces kisfilm mutatta be a családi vállalkozást. A harmadik generációs családi vállalkozás 100 éve kezdte a baromfi tartást, Bárány László az egyetem elvégzése után a kisvárdai baromfi vágónál kezdte a munkáját, amely már a cégcsoport tulajdonában van. Két fia az egyetem elvégzése után került a céghez, majd mindketten cégvezetőnek léptek elő és ahogy édesapjuk fogalmazott, akkor kezdődött a Master-Good átstartolása. Ezzel az apa nem szorult ki a cégcsoportból, stratégiai kérdésekben továbbra is támogatja fiait. S ahogy már az Év emberei megszokhatták, a plusz ajándékot Lakatos Tibor és fia, Lakatos Balázs adta át, saját készítésű pálinkát, amit a Bárány család által meghívott vendégek meg is kóstolhattak. A díjkiosztó után a jelenlévő Év emberei fotózás, majd össznépi gratuláció következett, többek között dr. Vinnai Győző kormánymegbízotté, dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselőé és Kovács Sándor megyei közgyűlési alelnöké. 

{jb_info}S jöhetett a vacsora, a borkóstoló, a tánc, a tombola, a borárverés és a két sztárvendég, Csepregi Éva és Hevesi Tamás. Minderről bővebben még írunk!{/jb_info}

5982
További képeinket a fotóra kattintva lehet megnézni

Főtámogató:
 Marso logo 01 allo cube

Kiemelt támogatók:

alpin Vela logo vela auto logo
Tokaj Kereskedohaz Szabolcs RGB woodex
 agroforg   mindenami2 

Támogatók:

Tarpa  logo chocome

MEGOSZTÁS