Borbál Tiffán Zsolt kóstoltat az Év embere gálán

Tiffán Zsolt kóstoltat az Év embere gálán

933

A villányi ifjabb Tiffán Zsolt az egyik sztárborásza az Év embere gála, XIII. Nyíregyházi Borbálnak, ahol a teniszező Fucsovics Mártont köszöntjük.

A civil zsűri tavaly decemberben döntött arról, hogy Fucsovics Márton veheti át az Év embere a megyében 2018 díjat 2019. március 30-án, szombaton 19 órától az Év embere gála, XIII. Nyíregyházi Borbálon. Az exkluzív gálát a nyíregyházi Zilahi teremben rendezzük.

Marci, aki Dohában nagy csatában vesztett Djokovics ellen, a héten Sydney-ben versenyez, majd következik az év első Grand Slam tornája, az Australian Open. Az már biztos, hogy egy helyet előre lépett a világranglistán, s január 7-től a 35. helyen tanyázik, szépen kúszik felfelé a ranglistán. A gála időpontjáig még több mint két hónap van, úgyhogy addig is szurkolunk a legjobb magyar férfi teniszezőnknek.

Ifjabb Tiffán Zsolt, a Tiffán család 11. generációs leszármazottja exkluzív borokkal készül az Év embere gálára.

Zsolt nagyapja, Tiffán Ede nemrég vette át az Arany Diplomáját a Szent István Egyetemen, a jól ismert villányi borász, az első Év Bortermelője 50 éve van a szakmában, az utóbbi időben pedig egyre többet dolgozik együtt unokájával, Ifj. Tiffán Zsolttal. A tervek szerint Ifj. Tiffán Zsolt lesz az, aki egy napon majd átveszi a Tiffán Borászat vezetését. A Tiffán család 1746 óta foglalkozik borászattal, a ma működő családi cég alapjait Tiffán Ede, a Villányi Állami Gazdaság egykori főborásza fektette le. A család jelenleg közel 30 hektáron gazdálkodik.

Az új generáció képviselőjeként ifjabb Tiffán Zsolt dolgozott már gyakornokként Németországban, Kaliforniában és Új-Zélandon is, majd pedig Geisenheimben végzett borászati képzést. 2018 januárjától már Villányban készíti a borokat nagyapja és édesapja mellett. Az ifjú. Budapesten járt egyetemre, a Corvinusra, és a tanulmányok mellett már ő tartotta a fővárosban a kóstolókat, sőt, sok esetben a vidékieket is. Másodéves korábban Németországban, a Rajna-völgyben rajnai rizlinggel foglalkozott, ahol számos pincét látogatott meg.

A diplomavédés előtt Kaliforniában, a Napa-völgyben egy saját borait készítő pincészethez került, ott 22 fajtával dolgozott és 12 különböző borásszal, rengeteg stílust, filozófiát látott. Onnan Új-Zéland volt a következő állomás, ahol Pinot noirral dolgozott egy francia borásszal. A fiatalember imádja a söröket is, a vörösboroknál a kadarkát és a portugieser-t favorizálja, ha fehér borról van szó, akkor inkább az érleltebbeket kéri, főleg Somlóról.

Ahogy eddig is megszokhatták, március 30-án exkluzív gálán köszöntjük az Év emberét, a megye egyedüli tányér- és borszervizes vacsoráján, ahol a négyfogásos vacsora mellett pálinka, sajt, sonka, csokoládé, kávé és koktél kóstoló lesz.

Két sztárborász is kóstoltat, az egyik ifj. Tiffán Zsolt, természetesen sztárvendégünk is lesz. Ezúttal is lesz jótékonysági borárverés értékes és exkluzív borokra valamint tombolasorsolás.

EMLÉKEZTETŐÜL AZ EDDIGI ÉV EMBERE A MEGYÉBEN DÍJAZOTTJAI:

• Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark ügyvezető igazgatója,
• dr. Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója,
• Szabó Dénes, a Cantemus Kórus vezetője,
• dr. Cservenyák László, a Szatmári Múzeum igazgatója, és Bencze Antal, a Ke-Víz 21 Zrt. vezérigazgatója,
• Marso Kft. tulajdonosai – Berecz Péter, Márkus József, Poroszka Ottó, Somlai Sándor-,
• Balogh István, a Carbon Black Kft. ügyvezető igazgatója, Balázs Attila, az MTVA fotóriportere (különdíj),
• Bige László, a Bige Holding cégcsoport tulajdonosa,
• Master Good cégcsoport tulajdonosai, Bárány László, ifj. Bárány László és Bárány Péter.
• Szabó Gabriella, a McDonald’s nyíregyházi üzletvezetője
• Novák Tibor, Novák Tiborné Erika, Novák Éva és Novák Mariann, a mátészalkai Nobilis Zrt. tulajdonosa, vezérigazgatója, export- és marketing teendőkért felelős vezetője
• Pekó László, a Nyírzem Zrt. elnök-vezérigazgatója, a COOP elnöke és Lakatos Tibor, a Vela Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója
• Bede József, a Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet alelnöke, a korábbi Szabolcs Takarékszövetkezet ügyvezető-elnöke

A díjkiosztó gáláról bővebben az nyhborozo.hu oldalon olvashatnak, jegyigénylés: Máthé Csaba (20/9656-444, mathe.csaba001@gmail.com), Nagy Gábor (20/397-1915 gazi.kft@chello.hu).

MEGOSZTÁS