Borbál Fucsovics Márton a legjobb 30-ba szeretne kerülni

Fucsovics Márton a legjobb 30-ba szeretne kerülni

269

A 2018-as év volt az igazi áttörés a nyíregyházi Fucsovics Márton számára, aki egyre feljebb kúszott a teniszezők világranglistáján. Az évet a 85. helyről kezdte, a zárás a 36. hely lett! Olyan világhírességekkel játszott, mint Novak Djokovic, vagy Roger Federer.

A civil zsűri ezt a fantasztikus teljesítményt díjazva egyöntetűen döntött arról, hogy Fucsovics Márton veheti át az Év embere a megyében 2018 díjat 2019. március 30-án, szombaton 19 órától az Év embere gála, XIII. Nyíregyházi Borbálon.

Az exkluzív gálát a nyíregyházi Zilahi teremben rendezzük.

Marci (mindenki így szólítja) megnyerte élete első ATP-tornáját és nemcsak hogy megszilárdította helyét a világranglista legjobb 100-as listáján, hanem a szenzációs 36. helyen zárt. Korábban éppen edzője, Sávolt Attila tudott a legjobb 100-ba kerülni. A 26 éves játékos, akinek első edzője Gyuricsku Enikő volt, három éve még a szerénynek mondható 250. helyen tanyázott, amikor Sávolttal megkezdték a közös munkát.

A tréner szinte napra pontosan megjósolta számára, hogy tud feljebb lépni a világranglistán. Ehhez természetesen az edzésekben és valljuk be őszintén, az életmódban is váltani kellett Marcinak, amit sikeresen teljesített. Nagyon sokan emlékeznek a wimbledoni junior bajnoki címre, amely után az igazi áttörés a felnőttek között elmaradt. A 2018-as év viszont a várakozáson felüli volt!

Marci jövőre tovább szeretne folytatni a nyomulást a világranglistán, mind a négy Grand Slam tornán, kettőben legalább a negyeddöntőbe szeretne jutni, emellett újabb ATP-s tornagyőzelmekbe reménykedik.

Nagyon szeretne a szervákban javulni, amely egyik záloga lehet annak, hogy a legjobb 30 közé jut. Az már csak hab a tortán, hogy másik élvonalbeli teniszezőnk, Babos Tímea mellett Marci is a MOL Csapat tagja lett. A 2019-es év januárban Ausztráliában kezdődik, a versenynaptár rendkívül szoros, viszont a gálán ismét Nyíregyházán találkozhatunk Marcival.

Ahogy eddig is megszokhatták, március 30-án exkluzív gálán köszöntjük az Év emberét, a megye egyedüli tányér- és borszervizes vacsoráján, ahol a négyfogásos vacsora mellett pálinka, sajt, sonka, csokoládé, kávé és koktél kóstoló lesz. Két sztárborász is kóstoltat, természetesen sztárvendégünk is lesz. Ezúttal is lesz jótékonysági borárverés értékes és exkluzív borokra valamint tombola sorsolás.

EMLÉKEZTETŐÜL AZ EDDIGI ÉV EMBERE A MEGYÉBEN DÍJAZOTTJAI:

• Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark ügyvezető igazgatója,
• dr. Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója,
• Szabó Dénes, a Cantemus Kórus vezetője,
• dr. Cservenyák László, a Szatmári Múzeum igazgatója, és Bencze Antal, a Ke-Víz 21 Zrt. vezérigazgatója,
• Marso Kft. tulajdonosai – Berecz Péter, Márkus József, Poroszka Ottó, Somlai Sándor-,
• Balogh István, a Carbon Black Kft. ügyvezető igazgatója, Balázs Attila, az MTVA fotóriportere (különdíj),
• Bige László, a Bige Holding cégcsoport tulajdonosa,
• Master Good cégcsoport tulajdonosai, Bárány László, ifj. Bárány László és Bárány Péter.
• Szabó Gabriella, a McDonald’s nyíregyházi üzletvezetője
• Novák Tibor, Novák Tiborné Erika, Novák Éva és Novák Mariann, a mátészalkai Nobililis Zrt. tulajdonosa, vezérigazgatója, export- és marketing teendőkért felelős vezetője
• Pekó László, a Nyírzem Zrt. elnök-vezérigazgatója, a CO-OP elnöke és Lakatos Tibor, a Vela Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója
• Bede József, a Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet alelnöke, a korábbi Szabolcs Takarékszövetkezet ügyvezető-elnöke

A díjkiosztó gáláról bővebben az nyhborozo.hu oldalon olvashatnak, jegyigénylés: Máthé Csaba (20/9656-444, mathe.csaba001@gmail.com), Nagy Gábor (20/397-1915 gazi.kft@chello.hu).

MEGOSZTÁS