Borbál Áts Károly is kóstoltat az Év embere gálán

Áts Károly is kóstoltat az Év embere gálán

468

A tarcali Áts Károly az egyik sztárborásza az Év embere gála, XIII. Nyíregyházi Borbálnak, ahol a teniszező Fucsovics Mártont köszöntjük. A civil zsűri tavaly decemberben döntött arról, hogy Fucsovics Márton veheti át az Év embere a megyében 2018 díjat 2019. március 30-án, szombaton 19 órától az Év embere gála, XIII. Nyíregyházi Borbálon.

Az exkluzív gálát a nyíregyházi Zilahi teremben rendezzük.

Marci karrierje során a legjobb helyezéssel, a 31. hellyel érkezett a héten Indian Wells-be az ATP 1000-es tornájára, ahol kiemeltként az első körben erőnyerő, utána azonban nem lesz könnyű dolga, hiszen előbb a háromszoros Grand Slam-torna-győztes svájci Stan Wawrinka, majd ha továbbjut, akkor a múlt hét után ismét Roger Federerrel mérkőzhet, akit a 4. helyen emeltek ki. A gála időpontjáig alig több mint három hét van, drukkolunk Marcinak, hogy ismét Federerrel játszhasson.

Áts Károly 2002-ben készítette el az azóta legendássá váló, róla elnevezett késői szüretelésű tokaji édes bort, az Áts cuvée-t. 2006-ban a Wine and Spirit amerikai magazin 100 pontosra értékelte az általa készített 1999-es eszenciát, ebben az évben Tokaj-Hegyalján megválasztották Az év borászának. 2009-ben a Népszabadság Top 100 Bor versenyében a 2003-as Betsek aszúbora abszolút győztes, 2007-es száraz furmintja kategória győztes lett. 2012-ben megkapta a Borászatok Borásza elismerést, és elnyerte Az év bortermelője címet. Karcsi jelenleg a Grand Tokaj főborásza, emellett saját pincészetében is nagyszerű borokat készít, ebben újabban lánya, Áts Dóra is segédkezik.

Ahogy eddig is megszokhatták, március 30-án exkluzív gálán köszöntjük az Év emberét, a megye egyedüli tányér- és borszervizes vacsoráján, ahol a négyfogásos vacsorát Kósa Krisztián, a Lugas Hotel séfje készíti, mellette pálinka, sajt, sonka, csokoládé sziget, kávé és koktél kóstoló lesz. Két sztárborász is kóstoltat, az egyik a fentebb említett Áts Károly, a másik ifj. Tiffán Zsolt Villányból, a sztárvendég Dolly lesz. A zenéről az LK Beat gondoskodik, ezúttal is lesz jótékonysági borárverés értékes és exkluzív borokra valamint tombolasorsolás.

EMLÉKEZTETŐÜL AZ EDDIGI ÉV EMBERE A MEGYÉBEN DÍJAZOTTJAI:

• Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark ügyvezető igazgatója,
• dr. Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója,
• Szabó Dénes, a Cantemus Kórus vezetője,
• dr. Cservenyák László, a Szatmári Múzeum igazgatója, és Bencze Antal, a Ke-Víz 21 Zrt. vezérigazgatója,
• Marso Kft. tulajdonosai – Berecz Péter, Márkus József, Poroszka Ottó, Somlai Sándor-,
• Balogh István, a Carbon Black Kft. ügyvezető igazgatója, Balázs Attila, az MTVA fotóriportere (különdíj),
• Bige László, a Bige Holding cégcsoport tulajdonosa,
• Master Good cégcsoport tulajdonosai, Bárány László, ifj. Bárány László és Bárány Péter.
• Szabó Gabriella, a McDonald’s nyíregyházi üzletvezetője
• Novák Tibor, Novák Tiborné Erika, Novák Éva és Novák Mariann, a mátészalkai Nobilis Zrt. tulajdonosa, vezérigazgatója, export- és marketing teendőkért felelős vezetője
• Pekó László, a Nyírzem Zrt. elnök-vezérigazgatója, a COOP elnöke és Lakatos Tibor, a Vela Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója
• Bede József, a Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet alelnöke, a korábbi Szabolcs Takarékszövetkezet ügyvezető-elnöke

A díjkiosztó gáláról bővebben az nyhborozo.hu oldalon olvashatnak, jegyigénylés: Máthé Csaba (20/9656-444, mathe.csaba001@gmail.com), Nagy Gábor (20/397-1915 gazi.kft@chello.hu).

MEGOSZTÁS