Uncategorized A győzelem borával koccintunk Bede Józsefre

A győzelem borával koccintunk Bede Józsefre

407

Hármas győzelmet jelent a Trifecta név! A pincészet főborásza, Kiss János lesz az egyik sztárborász vendég az Év embere gála, XII. Nyíregyházi Borbálnak, amelyet a Zilahi teremben rendezünk március 3-án, szombaton, 19 órától. Eme győzedelmes borral is köszöntjük Bede Józsefet, a Szabolcs Takarékszövetkezet elnök-igazgatóját, a november 1-i összeolvadás után a Tiszántúli Takarékszövetkezet alelnökét, akit a civil zsűri az Év embere a megyében 2017 díjra jelölt.

A Trifecta Wines and Cellars 1997 óta készít kultikus vörösborokat a Napa-völgyben.

A borok népszerűségének és prémium minőségnek köszönhetően ezen borok csak korlátozott számban (4,5 éves várakozási lista) állnak az érdeklődők rendelkezésére.

A pincészet hitvallása karitatív küldetésén alapul mely szerint a bevétel jelentős összegét jótékonysági célra használják fel. A Trifecta név a lóversenyen használt kifejezésből ered, amely hármas győzelmet jelent azaz „győzelem, győzelem, győzelem”. A filozófia a Trifecta borok tulajdonosa Nyárády Pablo üzleti filozófiáján alapul, hogy ha az ügyfél nyer, a cég is nyer, és így mindketten együtt nyernek.

Minden évben a Trifecta cég által szervezett jótékonysági eseményeken saját hozzájárulással és mások hozzájárulásával egy millió dollárt adományoznak jótékonysági célokra.

A Nyárády család arisztokrata gyökerei nyomon követhetőek Erdélybe, amely mint ismeretes korábban Magyarországhoz tartozott – ma Románia területén fekszik. A Nyárády család már az 1820-as években készített bort erdélyi birtokán. A tulajdonos, Pablo vérében van a borkészítés minden csínja, így nem meglepő hogy idővel maga is vágyott a borkészítésre. A napai sikereknek köszönhetően Pablo elindult az úton, hogy egy nagyot álmodjon ősi hazájában és azon belül a Tokaji borvidéken. 2015-ben megalapította tállyai birtokát ahol a pincészetbe látogatók nem csak bort kóstolhatnak és vásárolhatnak, hanem meg is pihenhetnek a szállást is adó birtokon.

A tokaji régió több mint 600 éve világhírű borokat termel. Erdélyi volt uralkodó Rákóczi gróf hatalmas földterülettel rendelkezett az egész régióban. A Nyárády család hasonlóságot mutat e téren a Rákóczi családdal, miként felismeri a régió nemcsak szépségét, hanem az éghajlat és a terroirban rejlő hatalmas lehetőségeket hogy világszínvonalú prémium borokat készítsen. Kiss János a tállyai birtok alapításától kezdve bekapcsolódott a Trifecta márkanevű borok készítésébe, ugyanakkor megtartotta a családi borok készítését Breitenbach néven.

János olyan nagyszerű borokat fog kóstoltatni, mint a Szerelmi Tokaji Furmintot, amely Tokaj egyik leghíresebb termőterületéről, a Tokaj fölött magasodó löszös dűlőről származó furmint. Vastag 10-30 méter vastagságú löszfalon a szőlők a legszebb és leggyümölcsösebb formájukat adják. Kecses, illatos, fahordós erjesztésű furmint ahol az eleganciája domináns a bornak. Gyümölcsös aromák vezetik, komplex íz, illat és harmónia jellemzi. A Szent Tamás – Karsten Tokaji Furmint kifejezetten világos megjelenés, érett gyümölcsökkel, mint mandarin, citrom, lime, telt illat. Herbák zöld fűszerek, mineralitás érezhető ízében. Kóstolva tökéletes szájbetöltést kapunk. Finom lendületes savkészlet, telt, de nehézkessé nem váló szerkezet. Rendkívül gazdag, a hordóhatást szépen megmutató bor. A lecsengésben mandula kesernyével és sóssággal. Tengeri halak, füstölt sonkák, szárított sonkák mellé kiváló választás.

Ahogy eddig is megszokhatták, március 3-án exkluzív gálán köszöntjük az Év emberét, a megye egyedüli tányér- és borszervizes vacsoráján, ahol a négy fogásos vacsora mellett pálinka, sajt, sonka, csokoládé, kávé és koktél kóstoló lesz. A vacsoráról Krivács András, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke vezetésével a baktai Fenyves Szálloda és Konferencia Központ gondoskodik, a másik borász sztárvendégünk,Csutorás Ferenc Egerből érkezik, a csoki szigetet a mátészalkai Nobilis Zrt. biztosítja, a sztárvendég Szikora Róbert és az R-GO Gidák lesznek. Ezúttal is lesz jótékonysági borárverés értékes és exkluzív borokra valamint tombola sorsolás.

Jegyár: 20.000 Ft, ami a teljes fogyasztást tartalmazza.
Jegyigénylés: Máthé Csaba (mathe.csaba001@gmail.com, 20/9656-444), Nagy Gábor (gazi.kft@chello.hu, 20/397-1915).

EMLÉKEZTETŐÜL AZ EDDIGI ÉV EMBERE A MEGYÉBEN DÍJAZOTTJAI:

 • Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark ügyvezető igazgatója,
  • dr. Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója,
  • Szabó Dénes, a Cantemus Kórus vezetője,
  • dr. Cservenyák László, a Szatmári Múzeum igazgatója, és Bencze Antal, a Ke-Víz 21 Zrt. vezérigazgatója,
  • Marso Kft. tulajdonosai – Berecz Péter, Márkus József, Poroszka Ottó, Somlai Sándor-,
  • Balogh István, a Carbon Black Kft. ügyvezető igazgatója, Balázs Attila, az MTVA fotóriportere (különdíj),
  • Bige László, a Bige Holding cégcsoport tulajdonosa,
  • Master Good cégcsoport tulajdonosai, Bárány László, ifj. Bárány László és Bárány Péter.
  • Szabó Gabriella, a McDonald’s nyíregyházi üzletvezetője
  • Novák Tibor, Novák Tiborné Erika, Novák Éva és Novák Mariann, a mátészalkai Nobililis Zrt. tulajdonosa, vezérigazgatója, export- és marketing teendőkért felelős vezetője
  • Pekó László, a Nyírzem Zrt. elnök-vezérigazgatója, a CO-OP elnöke és Lakatos Tibor, a Vela Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója
MEGOSZTÁS