Mátészalkai Borestek Kaló Imre a szomolyai remete kóstoltat Mátészalkán

Kaló Imre a szomolyai remete kóstoltat Mátészalkán

281

Február 18-án, ezúttal kedden 19.00-tól a Szatmári Múzeumban folytatódik a Mátészalkai Borestek, ezúttal az egyik legelismertebb egri legenda, Kaló Imre  kalauzol el minket,  az egri csúcs borok különleges világába!

Kaló Imre sokak szerint mágus vagy táltos, mások pedig a remete jelzővel illetik. Annyi biztos, hogy varázslatos személyiség: áhítata ragadós, kérlelhetetlen, de mégis szelíd prédikátorként hirdeti az utat, amelyre rálelt, és az élet – vagyis a bor – szeretetét. Amit csinál, az sem borászati, sem gazdasági szempontból nem általánosan elfogadott. Őt azonban nem az utóbbi két szempont mozgatja, kívül helyezte magát a társadalom szabályain, és egy magasztosabb szabályrendszerben létezik: a természet rendjében él.

Az előzetesen nagy érdeklődéssel várt bemutatón az egri, szomolyai borok eszenciáját illusztráló különleges, – 10 borból álló –  borsorral lép a borínyencek plénuma elé a legendás szomolyai remete, remélve, hogy a 2014-es évad második Borestje is emlékezetes élményt nyújt a mátészalkai borbarátoknak.

A jó borok mellé, ahogy kedves vendégeink már megszokhatták, remek borkorcsolyákat szolgálunk fel, a Madahús jóvoltából.

A Boresten terítékre kerülő borsor a következő levelünkből derül ki!

A BOREST ÁRA: 6000 FT.

További folyamatos információ:

  • Máthé Csaba 20/ 9656-444
  • Nagy Gábor 20/397-1915
MEGOSZTÁS