Borestek Borpárbaj Maullal és Bodrival!

Borpárbaj Maullal és Bodrival!

1123

Párbaj borcseppekkel 12 palackból! Így hirdetjük a 2019-es első exkluzív borestünket, ahol a villányi Maul Pincészet és a szekszárdi Bodri Pincészet párbajozik egymással január 10-én, csütörtökön este 7 órától a Chloé New Yorkban étterem nagytermében, január 11-én, pénteken este 7 órától a Szatmári Múzeumban.

Az Exkluzív Borestek keretében a két borász 6-6 borral méri össze erejét, úgyhogy ütős párbajt kínálunk az ínyenc borkedvelőknek.

A főpróbát már a két pincészet megtartotta, úgyhogy igazi borcseppes előadás lesz a nyíregyházi. Két éve, amikor a Bodriéknál tartottuk az évzárónkat, bevillant, hogy jó lenne egy ilyet összehozni, mondta Maul Zsolt, aki hozzátette: régi barátok vagyunk a pincészetük főborászával, Urbán Péterrel, aki nem mellesleg Bodri Orsolya férje, így hamar megbeszéltük a részleteket.

Nekünk ez lesz a második borcseppes párbajunk, sokan emlékeznek az elsőre, amikor öt-öt szekszárdi és egri borásszal szerveztük a Nagy Bikavér Párbajt. Legalább ilyen ütős lesz a második párbajunk is, hiszen mindkét borász 6-6 bort hoz, úgyhogy szilveszter után egy valóban különleges élményt kínálunk a borkedvelőknek.

Maul Zsolt a hagyományos kézműves borkészítést részesíti előnyben, felhasználva nagyszülei és szülei tapasztalatait, természetesen a 21. század borászati technológia alkalmazásával. Borai igen egyedi stílusúak, kedvenc fajtái pedig a francia fajták, Merlot, Cabernet Sauvignon, illetve a Cabernet Franc. Zsoltnak ezek közül is a Cabernet Franc áll a legközelebb a szívemhez. Saját Franc-ja a legnagyobb büszkesége, amely a Lator fantázianevet kapta.

Urbán Péter a Bodri Pincészet kedvenc területét, a Gurovicát emelte ki. A Bodri Pincészet egyik legfontosabb fajtája a Kékfrankos, amelyből kiváló rozék készülnek, ugyanakkor elsőrendű alapanyag bázisborokhoz, jól házasítható és komplex prémium termékek készítésére is alkalmas. Péter rendkívül büszke a Faluhely-dűlőből származó Bikavér Válogatás borukra, amely aratott a Bikavér versenyeken.

Az exkluzív kóstoló borai:

  • Maul Zsolt Pincészete:
  • Solár 2018 (sauvignon blanc)
  • Rosé 2018
  • Lator 2016 cab.franc
  • Hedonista 2016 merlot
  • Dávid 2016 cab. sav-cab.franc-merlot
  • Dániel 2016 merlot-cab.franc

Bodri Pincészet:

  • Sauvi
  • Rosé 2018
  • Faluhely cab.Franc 2016
  • Gurovica merlot 2016
  • Optimus QV 2016
  • Optimus Gold 2016

Bővebb információ: Máthé Csaba (mathe.csaba001@gmail.com, 20/9656-444), Nagy Gábor (gazi.kft@chello.hu, 20/397-1915).

MEGOSZTÁS