Fogl János, a tarcali Tokajicum főborásza mondta el gondolatait az elitbor olvasóinak az aszú nélküli szüretről és a dűlőszelektált furmint készítéséről.
„2011 egyetlen negatívuma az volt, hogy július végétől egészen novemberig nem volt csapadék, az aszúsodás nem indult be, nem tudtunk aszú alapanyagot szüretelni.

A mádi és a tarcali dűlők furmintjai adják a Darázskő nevű bor alapanyagát. (A Darázskő a nevét a talajban előforduló, vulkanikus eredetű tarcali riolit tufa darabokról kapta, melyet a helybeliek a darázsfészekhez való hasonlósága miatt neveznek így.) Egy kisebb tétel, egy 2009-es hordós érlelésű, a mádi Nyúlászó dűlőből származó dűlőszelektált furmint került nemrég forgalomba. Ez a bor két évet töltött fahordóban, csak a pincénél, egy-két borszaküzletben és a gasztronómiában kóstolható, vásárolható.

„A 2011-es telepítéseink során 2,2 hektárral nőtt a területünk a tarcali részünkön, ahova javarészt furmintot telepítettünk. Idén újabb 2 hektárban gondolkodunk Mádon, oda a sárgamuskotályt szánjuk. Minden évben vásárolunk pár hordót, idén is hetvenet, ezekbe került volna az aszú, e helyett majd a Darázskő fog benne érlelődni.”