Pálinka és Forró ízek kavalkádja 2013 „Bedugaszoltuk” a pálinka ünnepet

„Bedugaszoltuk” a pálinka ünnepet

1774

palinka-3Az idei utolsó szabadtéri rendezvényünk zárult 2013. október 20-án, amikor „bedugaszoltuk” a pálinka ünnepet, a II. Pálinka és Forró Ízek Fesztiválját. A négy napból kettő nem volt igazán kegyes hozzánk, mármint az időjárást tekintve, hiszen a nyitó napon zuhogott az eső, másnap, pénteken késő estig esett, úgyhogy az esős idő meglátszott a látogatottságon.

{jb_redbox}Pedig igazán kiváló pálinkákat sorakoztattak fel a kiállítók, a gyümölcs repertoár szenzációs volt, a hungaricum pálinkák is ott sorakoztak kóstolásra várva. A társult gasztronómiai felhozatal is remek volt, sajtból, kenyérlángosból, kürtöskalácsból, pecsenyéből fogyott bőven. {/jb_redbox}

A pálinka különlegességek hosszú sorából kiemelkedett 2012-ben hazánk legjobb pálinkájává választott tuzséri vilmoskörte, vagy a tokajiak üde, illatos karakterű pálinkái, mint például a Harmatos barack-, Császári vilmoskörte-, Csattanós meggy- és Kékruhás szilvapálinka, illetve a Tűzkapta berkenye-, Dércsípte kökény-, Pimasz erdei som és Napérlelte szederpálinka. Forralt bor versenyt nem tartottunk, volt bőven kínálat, végigkóstoltam mindegyiket, szakértő ízlelgetés után nagyon sok első helyet adtam volna ki!

{jb_info}Az idei szabadtéri évet bezártuk, de az esztendőben vannak még rendezvényeink, hiszen a Nyíregyházi és a Mátészalkai Borestek folytatódnak, november 28-29-én a szekszárdi Mészáros Péter lesz a vendégünk. December 19-én a Nyíregyházi Borestek záróeseményét tartjuk a Hotel Korona nagytermében, onnantól kezdve készülünk a 2014. március 1-i Év embere díjkiosztó gálára, egyben Nyíregyházi Borbálra, amit ezúttal is az Egészségügyi Főiskola Zilahi termében tartunk.{/jb_info}

Hogy mit hoz a 2014? Néhány előzetes rendezvény: Nyíregyházi Borozó, Cseh Sörünnep, Belga Söröző, Bajor Sörfesztivál, Nyíregyházi Söröző, Nyíregyházi BorKorzó. Úgyhogy nem unatkozunk, szervezzük az életünket, a rendezvényeket, készülünk az újabb esztendő eseményeire. Nem búcsúzunk, megtaláltok bennünket a facebook-on, illetve a honlapot is ellátjuk bőségesen anyaggal.

 A rendezvény kiemelt támogatói:

Marso logo 01 allo cube alpin

volvo

Vela Autó Kft

mada-banner 170 100 Vela logo
woodex corvin-borhaz-logo

Daruber logo

MEGOSZTÁS