Hírek-Borozó Aranyszalag Balogh-Nagy Erzsébetnek és bárányainak

Aranyszalag Balogh-Nagy Erzsébetnek és bárányainak

634

kelemeri baranykak 52

Aranyszalag Minőségi Tanúsítványt a nyíregyházi Balogh-Nagy Erzsébet a keleméri Île de France-báránya kapta az október elején megjelent Gault&Millau Magyarország 2015-ös étterem- és borkalauza alapján. 

Október 9-én jelent meg a Gault&Millau Magyarország 2015-ös étterem- és borkalauza. A kiadványt bemutató gálán a legjobbnak tartott szakmai teljesítményeket is díjazták. Az anonim szakértők értékelése alapján:

  • Az év konyhafőnöke 2015-ben Ádám Csaba (Olimpia étterem);
  •  Az év borászata a tokaji Bott Pince;
  • Az év étterme a Borkonyha (konyhafőnök: Sárközi Ákos; tulajdonosok: Kalocsai Zoltán és Horváth Tamás).

A kalauz értékelése szerint a legjobb hazai éttermek a következők:

  • Costes restaurant,
  • Onyx étterem,
  • ZONA Bisztró 

17-17 ponttal,

  • Alabárdos étterem,
  • Borkonyha,
  • Laci!Konyha!
  • Olimpia Vendéglő
  • Salon Restaurant 16-16 ponttal.

15 pontosok: Aranykaviár étterem, Babel, Csalogány 26, LouLou Restaurant.

{jb_info}A Gault&Millau Magyarország étterem és borkalauz célja, hogy a független értékelés fair versenyt tegyen lehetővé, tükröt tartson a magyar éttermi világnak. További célja az, hogy a jó éttermek támogatást, reklámot kapjanak, és az Európa-szerte használt 20 pontos rendszer révén lehetséges legyen a nemzetközi összehasonlítás a szakma és a közönség számára.{/jb_info}

kelemeri baranykak 95

A könyvbemutató gálán átadták a Magyar Gasztronómiai Egyesület Hagyomány és evolúció díját az esemény díszvendégének, az osztrák Eckart Witzigmannak. (A világhírű osztrák-német konyhafőnök munkásságáról, a hazai vendéglátásra gyakorolt hatásáról részletes írást közlünk.)

{jb_bluebox}A Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) minden évben az új Gault&Millau étterem- és borkalauz bemutatóján adja át az Aranyszalag Minőség tanúsítványokat is. A tanúsítványt a leghozzáértőbb hazai gasztronómiai szakemberek tesztjei, kóstolásai alapján ítélik oda legkiválóbb minőségűnek talált hazai termékeknek.{/jb_bluebox}

{jb_info}Az Aranyszalag Minőségi Tanúsítványt idén Balogh Nagy Erzsébet keleméri Île de France-báránya és Baumgartner Antal tisztavérű szőke mangalicája kapta.{/jb_info}

{jb_info}A Gault&Millau Magyarország 2015 étterem- és borkalauz Feltörekvő étterem díját a gyulai Patrióta étterem, A vidék étterme 2015 elismerést a békéscsabai Brill étterem, az Alternatív vendéglátás elismerést pedig a Pesti Burger és Bár kapta.{/jb_info}

A Gault&Millau kalauz teljes 2015-ös tartalmát elérik a gomijo.hu/kalauz-2015 címen. Az idei tesztek, toplisták, értékelések is itt találhatók meg. A tesztek elérése kuponkód köteles, és a friss tesztek miatt kizárólag a 2015-ös kódokkal érhető el. A friss kódokkal elérhető egy-egy étterem tavalyi és tavalyelőtti tesztje is, ugyanakkor a borászatok tartalmát, így az egyes tételek tesztjeit, valamint a borászat tételeinek tavalyi és idei összehasonlítását bármely regisztrált felhasználónk számára ingyen biztosítjuk. (http://www.gaultmillau.hu/)

MEGOSZTÁS