Borestek A szekszárdi Szeleshát Birtok 8 bort kínál a Chloéban, február 23-án

A szekszárdi Szeleshát Birtok 8 bort kínál a Chloéban, február 23-án

510

Szekszárd az utóbbi években erőteljesen feljött a másik délvidéki magyar vörösboros térség Villány mellé, sőt sokak szerint egy kicsit már el is hagyta a nagy vetélytársat.

Aki mostanában járt a borvidéken, rácsodálkozhat az ott tapasztalt nagy ívű fejlődésre, és remekbe szabott vöröseket , rozékat kóstolhat pazar adottságú, a magas gasztronómiát is szem előtt tartó prémium borászatokban.

Ezek egyike a térség egyik fiatalnak, de semmiképpen sem kezdőnek nevezhető pincészete a Szeleshát Birtok. Az 55 hektáros birtok családi tulajdonban van, a borvidék legdélebbi részén, az Alsónyéki hegy szelíd fennsíkján terül el, és az állandóan simogató keleti szél, a völgység hűvös és az alföld száraz, meleg légtömegeinek folytonos cserélődése teszi különlegesen jó termőhellyé a dűlőt.

Február 23-án pénteken 19 órától a Chloé New Yorkban különtermében Szekretár János a birtok igazgatója kóstoltatja a pincészet 8 remek tételét.

A boresten kínált borok a következők lesznek:

1. Olaszrizling 2017
2. Kékfrankos Rosé 2017
3. K2 Kékfrankos 2016
4. Merlot 2015
5. Cabernet franc 2015
6. Tábornok 2015
7. Háromfiú 2015
8. Oroszlán 2009

A jó borokhoz, sajtot, ásványvizet, a Madahús füstölt húskülönlegességeit és a Vela Pékség finom pékáruit kínáljuk kedves vendégeinknek!

Várunk mindenkit szeretettel!

Bővebb információ: Máthé Csaba (mathe.csaba001@gmail.com), Nagy Gábor (gazi.kft@chello.hu) email címen!

MEGOSZTÁS