Hírek-Borozó Furmint remekműveket kóstolhattunk

Furmint remekműveket kóstolhattunk

778

FurmintFebruar-2330

Nem válogattunk, bőszen kóstoltunk! Így lehet összefoglalni a február 19-i Furmint Február nyíregyházi regionális kóstolójának történetét, amelyet a Hotel Lugas különtermében rendeztünk.

{jb_info}Minden borászat, pincészet nagyon kitett magáért, a legjobb furmintokat kóstoltatták, a vendéglátók pedig külön élvezték, hogy szakavatott nyíregyházi bor ínyencek fogadták el a meghívást. {/jb_info}

Arról nem tudunk rangsort állítani, hogy melyek voltak a legjobb furmintok, hiszen ez abszolút szubjektum. Arról sem tudunk, hogy ki volt az, aki valamennyi bort megízlelte, de annyi bizonyos, a többség törekedett rá. Pedig a közel 50 fajta furmint ízlelése komoly feladat volt, de mindenki erőn felül teljesített.

{jb_redbox}A honi furmint legjobbjai voltak Nyíregyházán, s a 4 órás kóstoló igazi csemegének bizonyult.{/jb_redbox}

Először tartottunk ilyen nagyszabású rendezvényt, reméljük, nem utoljára. A Hotel Lugas is kitett magáért, hiszen a séfek gasztronómiai különlegességekkel várták a vendégeket. Külön öröm volt számunkra, hogy Kiss János révén nyíregyházi borász is részt vett a kóstoltatáson a Breitenbach Pincészet keretében, és ne felejtkezzünk el Gincsai Tamásról sem, aki jelenleg a Holdvölgy Pincészet főborásza, de ő is nyíregyházi illetőségű!

{jb_pin}Köszönet valamennyi résztvevő pincészetnek, borászatnak és külön köszönet a résztvevőknek, hogy nagyszerű partnereink voltak.{/jb_pin}

 FurmintFebruar-2321
Képgalériánkat a fotóra kattintva nézheted meg.

MEGOSZTÁS