Cseh Sörnapok 2014 Szétívás döntött Ertel javára

Szétívás döntött Ertel javára

561

csehsor 3 2014 49csehsor 3 2014 74

Szétlövésről már hallottam, most bekövetkezett a szétívás is! A II. Cseh Sörnapok harmadik, szombati napján holtverseny alakult ki a sörivó versenyen Ertel István és Vilmányi Zoltán között, úgyhogy következhetett a mindent eldöntő úgynevezett szétívás, amit egy hajszállal Ertel István nyert meg, úgyhogy őt hirdettük ki győztesnek.

Nem csalódtunk, érdemes volt egy héttel eltolni a rendezvényt, ugyanis a Korzó melletti szabad területen békebeli sörözős hangulatban telt a négy nap. Nincs mese: a cseh sör még mindig rendkívüli módon vonzza az embereket, főleg a most kínált különleges remekek, amelyeket esetleg Budapesten lehet kóstolni, az ország ezen tájékán csak ilyen alkalmakkor. Tavaly már megrendeztük a sörivó versenyt, idén is belecsaptunk a szervezésbe.

Előtte a 100 éve született Hrabaltól idéztünk az ötperces sörszilánkok keretében, a fenékre pecsételés és a sörjampecek sztorija remek volt. A sörivó verseny előtt lehetett doppingolni, megolajozni a száraz torkokat, és utána sem volt a sportversenyeken szokásos vizelet vizsgálat. Nyolcan küzdöttek, nyolcan csaptak össze, kortyoltak és kortyoltak, öntötték magukba a sört. Orvos Miklós, mint zsűri elnök végül az első körben döntetlent hirdetett, egy rövid pihenő után Ertel István már jól látható előnnyel nyerte meg a viadalt. Hatalmas szurkolások, visítások közepette zajlott a verseny, valamennyi résztvevő egy üvegkorsót és egy igazi kuriózumot, a 100 éve született Hrabal emlékére idén márciusban palackozott üveges sört, a győztes plusz egy karton sört kapott. Persze a részvétel volt a legfontosabb! 

Érdekes, hogy idén a cseh sörimádók tábora tovább erősödött, ők az igazi világost, barnát keresték, ugyanakkor markánsan elkülönült egy másik tábor, amely az ízesített sörökre cuppant rá. Az áfonyásra, a lime-sra, vagy a cseresznyésre. Változik a világ, az ízesített sörök egyre jobban elterjednek, viszont aki a klasszikusra vágyott, az nem csalódott. Naponta lehetett végig kóstolni valamennyit, s jöhetett a másnap másnaposság nélkül, amikor újra ott lehetett a sörcsap előtt figyelni a habzóan aranysárga nedűt. A cseh sörök ismét megaranyozták a május 22-25-e közötti hét végét Nyíregyházán, nem kérdés, jövőre újra várjuk a cseh remekeket!

csehsor 2014 4 15
Képgalériánkat a fotóra kattintva nézheted meg.

  Kiemelt támogatók:

alpin Vela logo vela auto logo
  woodex   

MEGOSZTÁS