Cseh Sörnapok 2014 Nem haboztunk, söröztünk!

Nem haboztunk, söröztünk!

678

csehsr 2014 1 40csehsr 2014 1 46

Részvételi csúcsot javított a II. Cseh Sörnapok rendezvénye május 22-25-e között a Korzó melletti szabad területen. Sörre szomjazók hada vetette magát a habzó nedűre, jöhetett a világos, a félbarna, a barna, na és újdonságként az ízesített.

{jb_redbox}Rekkenő hőségben kezdődött a cseh sör remekek bemutatója, majd ahogy kezdett besötétedni, lement a nap, benépesült a tér: a habzó cseh nedű hihetetlen népszerűségét jelezte, hogy minden eddiginél többen kóstolták meg északi szomszédunk nemzeti italát.{/jb_redbox}

Kézműves, egyedi és különleges, így jellemezhetjük a bemutatott söröket, ráadásul illik rá a klasszikus jelző is. Nincs mese, abban az országban, ahol szinte minden településen van egy kisebb, nagyobb sörfőzde, ahol évszázadok óta főzik a remekebbnél remekebb aranyló malátát, ott világszínvonalú a sör. Az idei sörnapokat a 100 éve született Bohumil Hrabal emlékének szenteltük, akinek műveiből szemelvények hangzottak el. Aki a kilencvenes évek elején betévedt prágai kocsmákba, még találkozhat a világhírű cseh íróval, s megkóstolhatta kedvenc sörét is. Emlékére egy különleges üveges sört is piacra dobták idén márciusban, ezt is megkóstolhattuk a Cseh Sörnapokon. Kolbászkák, sültek, sajtok, hamburgerek, krumplilángosok, pogácsák, perecek társultak a sörökhöz, úgyhogy étkekben sem szenvedtünk hiányt. Micsoda buli, mondtuk péntek este, amikor lépni alig lehetett a téren, barátok, párok, társaságok látogattak ki, beszélgettek, trécseltek, sörözgettek, még egy-két kétcentes is lecsúszott a tuzséri pálinkákból és Kutrónál pedig jéghideg fröccsöt is mértek. A cseh sörök meghozták a hangulatot, de még milyet!

 csehsor 2014 2 41
Képgalériánkat a fotóra kattintva nézheted meg

  Kiemelt támogatók:

alpin Vela logo vela auto logo
  woodex   
MEGOSZTÁS