BorKorzó 2015 Paptag és Lajvér a BorKorzón!

Paptag és Lajvér a BorKorzón!

540

borkorzó 2015 nyitó

Péntektől ismét mién itt a tér, újra Nyíregyházi BorKorzó, rozéhegyek, hibátlan furmintok, vérpezsdítő vörös borok. Ezt garantáljuk, kínáljuk Nektek és egyúttal 9 napon keresztül rendületlenül várunk Titeket. Augusztus 28-a és szeptember 5-e között borozunk!

Ezúttal ötödször várjuk a borkedvelőket a Korzó melletti szabad területre, a szokásos borozós részre, ahol már annyi kellemes emlék fűződünk hozzánk és Hozzátok. 

Kóstoltunk, ízlelgettünk, cuppogtunk, kortyolgattunk, szóval minden formában a legfinomabb borokat kaptunk. Most sem fog másképpen történni, hiszen a forró nyári napok után kellemesen meleg nyáresti délutánonként, és már kissé hűvösebb esténként értékelhetjük a nyarat, nosztalgiázhatunk, találkozhatunk ismét a régi ismerősökkel.

Péntektől következő szombatig folyamatosan nyitva vagyunk, igen, vasárnap is, nem akarjuk egy napra sem megszakítani a kóstolókat. S ahogy eddig is megszokhattátok, a Korzó mosdója minden nap éjfélig nyitva lesz, ez a plusz szolgáltatást szerintem mindenki már természetesnek tartja. Mi is!

Hozunk újdonságot is, hiszen az elmúlt években már kóstolhattátok az egri Juhász Testvérek Pincészetének remekeit, ők most nagyobb volumenben, szélesebb borskálával jelentkeznek. Ha csak azt mondjuk, hogy Paptag, szinte a legtöbb borkedvelő rávágja: Juhász Testvérek, Eger. Hosszú évek óta az egyik legjobb rozé a Paptag, idén szerintem a nyár egyik slágere volt, egy kis bubival és málnával megdúsítva. Frenetikus! A Juhász Testvérek Pincészetének legértékesebb területe a Paptag, mely mindig a pincészet legkiválóbb borait adja. E bor esetében egy “nagy rozé” megalkotása volt a cél, Rozé  melynek érdekében a  pincészet a terület legkiválóbb fajtáit használta fel. Ezen fajták: Merlot, Cabernet és Kékfrankos. Ahogy kóstolgattuk, elismertük, sikerült Juhászéknak a Paptagból kihozni a maximumot. Mi magunkból hozzuk majd ki a maximumot, hiszen reményeink szerint kilenc napon keresztül tudjuk kóstolni a nyár egyik remek rozéját.

Egy másik különlegességet is szeretnénk bemutatni, a Lajvér borokat. A Lajvér avantgarde borok új fejezetet nyitnak a szekszárdi borvidéken, modern formában újrafogalmazva a helyi borászati hagyományokat. Ültetvényeik a Lajvér-patak festői völgyében, 26 hektáron terülnek el. Pincészetüket az építészeti stílustól, a XXI. századi bortechnológiai megoldásokig egyöntetűen az újító megközelítés jellemzi. Formabontó szemléletük boraikban csúcsosodik ki. Bátran kísérleteznek újszerű házasításokkal, ízekkel, hogy az általuk tisztelt szekszárdi hagyományok alapjaira építve, kiváló minőségű borokat alkossanak. Boraikban visszaköszön a borvidék, a terroir karaktere, az ízeket a gyümölcsösen gazdag aromák, a test, a savak izgalmas játéka és az elegancia jellemzik. Úgy véljük, az újragondolt íz világ a fiatalabb korosztály borkedvelőinek is elnyeri tetszését. Pincészetük építészeti stílusát egyszerűség, letisztultság, egyenes vonalvezetés és nagyméretű üvegfelületek jellemzik. Borászati technológiai megoldásaik között elsődleges a kímélő, gravitációs anyagmozgató rendszer alkalmazása, amely biztosítja a kézműves borászatokra jellemző –kézimunkán alapuló – technológia előnyeinek átültetését nagyüzemi méretekre.

MEGOSZTÁS