BorKorzó 2015 Boxi bácsi remekművei a BorKorzón!

Boxi bácsi remekművei a BorKorzón!

720

Boxi bácsi, vagyis Bock József már összeállította azt a borsort, amit a nyíregyházi borkedvelők kóstolhatnak a Nyíregyházi BorKorzón augusztus 28-a, péntek és szeptember 5-e, a következő hét szombatja között.

A Bock Borászat évek óta kiemelt partnere a nyíregyházi rendezvénynek, színvonalas kínálattal várja évek óta a helybeli borkedvelőket, s ez erre az esztendőre is érvényes.Természetesen a Rozé és a Hárslevelű mellett érkeznek a vörösek is, a Kékfrankos, az Ermitage, a Cabernet Sauvignon, a Cabernet Franc, a Syrah és a Royal Cuvée. 

Bockék mellett igazi kuriózumnak számít a Breintenbach Pince, amely először kínálja borait a BorKorzón. A közel 6 hektáron gazdálkodó pincészet furmintot és hárslevelűt termeszt, a művelésmódok között a magas és alacsony kordontól a bakművelésig minden megtalálható. Az átlagosnál hosszabb érlelési időt biztosítanak a boraik természetes stabilitásához. Érleléshez és erjesztéshez is másod- és harmadtöltésű, 225-300 literes fahordót használnak. A tőkénkénti terhelés 0,5 kg és 1,2 kg között változik. A tőkesűrűség 10000 tőke/hektár és 3300 tőke/hektár között változik. Boraik igazi kuriózumok, a Furmint Februáron, a Nyíregyházi Borozón és a HÉJ-on már kóstolhattuk, most itt az újabb alkalom, a BorKorzó. Annál is inkább, hiszen Kiss János borász nyíregyháziként kínálja a finom nedűket. 

Ahogy eddig megszokhattátok, csak üvegpohárban lehet kóstolni, mi is kínálunk helyben megvételre üvegpoharat, de természetesen az otthonról hozottban is lehet ízlelgetni. A Korzó mosdója minden nap éjfélig nyitva lesz, és ahogy a korábbi híradásainkban is említettük, ezúttal vasárnap is nyitva vagyunk!

MEGOSZTÁS