Borestek Prémium vörösborok az IKON pincészettől

Prémium vörösborok az IKON pincészettől

938

2019. február 21-én csütörtökön, a nyíregyházi Chloé New Yorkban étterem különtermében, 22-én pénteken 19.00 órától a Szatmári Múzeumban a balatonlellei IKON Pincészet kóstoltat 8 különleges bort, köztük egy különleges pezsgőt is, egy várhatóan remek hangulatú estén.

Sajnos már két éve nincs velünk a Balaton legendás borásza, Konyári János. Teljes életművet hozott létre, gyermekei, Borbála és Dani büszkén viszik tovább szellemi örökségét, és igazgatják hűséges munkatársaikkal a Konyári és az IKON Pincészetet.

A Konyári Pincészet már kóstoltatott nálunk, egyik borbálunk vörösboros sztárjaként adott ízelítőt prémium kínálatából, és most nagy örömünkre az IKON Pincészet fogadta el meghívásunkat.

A Dél-Balaton kiváló fekvésű dombjai között Balatonlelle határában meghúzódó Rádpuszta, évszázadokon keresztül a Tihanyi apátság nagy becsben tartott tulajdona volt.

Veretes múltú szőlő és borművelő hagyomány éledt újjá, amikor az IKON borászat családi, baráti összefogással, Konyári János szakmai vezetésével 2007-ben elkészült. A Balaton déli partján ritkaságnak számít a borászathoz tartozó közel 40 hektáros egybefüggő szőlőbirtok. A gyönyörű környezetben megépült, pince pedig nem csak stílusos és esztétikus, de megfelel a legmodernebb technológiai elvárásoknak is.

A borászat legfőbb céljai között szerepel, hogy rövid időn belül sikerüljön a hazai piacon egy olyan termékcsaládot felsorakoztatni, melynek tagjai kitűnő minőségűek, mégis elfogadható áron kaphatók. Emellett dűlőik kivételes fekvésének köszönhetően, egyedi stílusú csúcsborok is készülnek a legjobb évjáratokban.

A kóstoló szereplő tételek:

  • IKON Rosé Brut pezsgő
  • Rajnai Rizling ’18
  • Rosé ’18
  • Cabernet Franc ( Evangelista) ’15
  • Áfium ’15
  • Kiràlyok ’12
  • Tulipàn ’12
  • Shiraz (Fekete Tulipán) ’16

A kóstoló este 19.00 órától Chloé New Yorkban étteremben kezdődik, ahol a finom borok mellé 383 The Kopjáry Water ásványvizet, Buborék Szikvíz szódavizet, Vela Pékség remek péksüteményeit, sajtot, füstölt tarját, kolbászt, sonkát kínálunk!

Várunk mindenkit szeretettel!

Máthé Csaba (mathe.csaba001@gmail.com, 20/9656-444), Nagy Gábor (gazi.kft@chello.hu, 20/397-1915).

MEGOSZTÁS