Cseh Sörnapok 2015 Kóstold meg Csehországot! Cseh sörnapok Nyíregyházán

Kóstold meg Csehországot! Cseh sörnapok Nyíregyházán

696

cseh sörnapok 1

Harmadszor szervezzük a Cseh Sörnapokat május 21-24-e között a Korzó melletti szabad területen, és ami nagyon fontos: Pünkösd vasárnap is nyitva vagyunk! Kóstold meg Csehországot! Ezzel a szlogennel nyitjuk a rendezvényt május 21-én, csütörtökön. Minden nap 16-24 óra között vagyunk nyitva, a vasárnappal egy plusz szeretnénk adni a cseh sör szerelmeseinek, pláne azért, mert hétfőn munkaszüneti nap.

{jb_redbox}Tagadhatatlanul a cseh sörök már az elmúlt négy évben hatalmas sikert arattak, hiszen olyan söröket lehetett kóstolni, amit többnyire csak Budapesten, illetve Csehországban kínálnak. Csehország mintegy 20 sörfőzdéjének kínálatát mutatjuk be, közülük csak egyet emelnénk ki: bár nehezen kimondható ennek a sörnek a neve, ami Pivovar Nymburk-Postřižinské pivo, mégis különleges, hiszen ez Hrabal kedvenc söre.{/jb_redbox}

 10993470 949890715029753 6076911986926995959 o

Ha már különlegességeknél járunk, akkor a Cseh Sörnapok díszvendége a nyíregyházi Gedeon Kézműves Söröző lesz, amely 4 hónapja csapolja a Kossuth téren, a Metropol Üzletház alatt a legjobb hazai, kisüzemi sörfőzdék söreit. A különleges söröket egyenesen a sörfőzdékből saját maguk szállítják, így néha szó szerint még meleg sörök érkeznek a nyíregyházi sörözőbe. Mini hűtőkamrájukból egyszerre hat féle sört tudnak frissen csapolni, állandó söreik mellett mindig találunk valami újat is. Üveges formában még nagyobb a választék, amelyeket elvitelre is kínálják, így otthon is élvezhetjük a nagyszerű magyar kézműves söröket.  

16120029504 22e9dff1ed o

{jb_info}Ismerjük meg a Gedeon Kézműves Söröző különlegességeit!{/jb_info}

logo extrahabbalDupla köleses sör

Köleses sör, a magyar különlegesség félbarna változata a jászdózsai Bandusztól. Alkoholtartalma 5%. Összetevők: ivóvíz, köles, maláta, festőmaláta, komló, sörélesztő. Kiöntve szép világosbarna, áttetsző a sörünk, finoman szemcsézett, szivacsos habja csábító. Illata visszafogott, enyhén karamellás, valami furcsának ható, bujkáló, különleges édeskés érzettel a háttérben. A sör kortyolgatásánál ez a finomra hangolt édesség uralja a zamatot, s itt megvilágosodunk a köles ízével kapcsolatban, a festőmalátából származó tejkaramellás karakter ezt egészíti ki. Mikor a sört lenyeltük, ízlelgettük, akkor bomlik ki a leheletnyi komlózottság, enyhe keserédes emlékképet hagyva maga után.

Meggyes mámor

2014-ben kifejlesztett recept alapján, hazai ökogazdaságban termelt árpából készült burgundi vörös színű intenzív meggyes ízű gyümölcsös sör. Íz világában uralkodik a valódi meggy, melyet testes malátás jegyek ölelnek, s megkoronázza egy IPA-san komlós aroma. 5 %-os alkohol tartalmú erős és tartós habbal rendelkező kriek.

Szarvasi Sörmester Vörös paripa

Vörös Paripa

Vörös, gránitos színű 6,1% alkoholtartalmú félbarna sör. Illata malátás, levegőztetve a karamellás illat is feltűnik. Már az első korty is betölti a szájat. Krémes textúrájú, alapvetően savas íz világú, nagy testű, sűrű sör. A komló keserűsége és a nem elhanyagolható mennyiségű alkohol csak visszahúzódóan, hátul jelentkezik. Komplex utóíze szépen strukturált: előbb pici pörkölt aroma jelentkezik, barna kenyér, majd egy habos-szénsavas íz hatás, végül hosszú, lágy, picit borsos keserűség. Egy nagy sörfőzde nagy söre. Szóló sör. Sűrű, testes jellegével valódi téli ital.

Meggyes mámor

Szűretlen Zwickl Bika

Szűretlen világos sör, 5% alkoholtartalommal.

cseh sörnapok 2

MEGOSZTÁS