Belga Sörnapok 2014 Erőt és bátorságot adnak a belga sörök

Erőt és bátorságot adnak a belga sörök

505

8623

Június 5-én, csütörtök délután négy órakor nyitunk! Kezdődhet a II. Belga Sörnapok rendezvénye Nyíregyházán, a Korzó melletti szabad területen. A sör hazájából 30 fajta remeket kínálunk. Egy kicsit mélyedjünk el az aranyló sárga sörhabban, nézzük a kínálatot! 

8635

A Cuvée des Troll a trollokra hajazó különlegesség, állítólag mértéktelen fogyasztása esetén a sörivó másnap reggelre féltrollá változik, lehet, hogy éppen óriás, vagy éppen törpe lesz, beráncosodik az arca, elálló lesz a füle. Hogy mi a mértéktelen fogyasztás? Arra nincs recept, és mi van azzal, aki az említett tulajdonságokkal már rendelkezik?

8675

Erről nem szól a fáma, úgyhogy maradjunk annál, kóstoljuk meg ez a sört, élvezzük a trollok igazi játékát. A Blanche de Namurt kimondottan a hölgyeknek ajánlják a belgák, állítólag ettől a sörtől a hölgyek kitűnően megértik egymást, kérdés, lehet-e férfi vendég, vagy férfi társaság a közelükben, hogy ez a megértés fokozódjon. Teológus hallgatók, egyetemisták itala a Campus Prémium Pils, aki már megszerezte a diplomát, vagy éppen vizsgák előtt áll, annak kimondottan lazító, tanulmányokat összefogó ital, aki még tervezi a diplomát, annak mindenképpen ráerősítő a sör, aki nem tervezi, az lehet, hogy a Pils sörök kedvelője. A 8,5 %-os Delirium Tremens már a nevében magában hordozza a végkifejletet, ráadásul a sör emblémája egy rumbázó rózsaszín elefánt, amelynél arra kell vigyázni, lefekvés után nehogy az a látomás következzen el, hogy ez a drágalátos állatka éppen az illető mellén lejti táncát. A Corsendonk Pater a nagy formátumú sörök közé tartozik, érdemes az első korty előtt elmormolni egy miatyánkot a sörfőzőmester üdvösségéért. Két extra sört is ajánlunk, mindkettő 10,5 %-os, a veszélyesen kellemes kategóriába tartozik. 

8686A Piraat századokkal ezelőtt a hosszú, fárasztó és veszélyes tengeri utak tápláló, erőt és bátorságot adó itala. Napjainkban nem a vitorlázáshoz, a kalózkodáshoz ad erőt és bátorságot, hanem a hazamenetelhez egy fárasztó, belga sörrel teli este után. A Golden Draak, vagyis az Aranysárkány megivása ennek a hazamenetelnek az erejét növeli, bár a név is találó, főleg, ha a sör odahaza a küszöbön életnagyságban megjelenik, mondjuk egy kellemes csavaróval a hajában és egy uborka pakolással az arcán! Micsoda sörélmény! Akkor lehet igazán kalózkodni!

   Kiemelt támogatók:

alpin Vela logo vela auto logo
  woodex   
MEGOSZTÁS