Söröző - Nyíregyháza Cseh Sörfajták

Cseh Sörfajták

1390

A litoveli sörgyár megalapítója Josef Zvozil. A jelenlegi sörgyárban 1893-tól hagyományos technológiai módszerrel főzik a sört. Történelmi feljegyzéseket már 1291-től vezetnek róla, ekkor már a határokon túl is nevezetessé vált.

A sörgyár természetes szépségű parkkal övezett. Ebben a gyárban különlegesen jó tulajdonságokkal bíró technológiával készítik a sört. A sörgyárnak a legértékesebb kincse a régmúltból származó bronz katlan, mely márvánnyal díszített.

Az 1990-es években a sörgyárat felújították, új technológiát vezettek be a jó cseh sör előállításához. A hagyományos módszert megtartották, ugyanakkor beépítettek egy nagy kapacitású gépsort, mely technológia már nélkülözhetetlenné vált. Modern ülepítőtartályokat és szűrőberendezéseket helyeztek üzembe, ezáltal a végső lecsapolásnál tisztább sört tudtak előállítani.

A Királyi Litoveli Sört a régi bevált sörfőzők receptjei szerint jó minőségű vízből, jó malátából különleges módszerekkel kikísérletezett cseh komlóból főzik. Különleges aromájának köszönhetően már 1906 óta a hazai és külföldi piacokon kiemelkedően magas eredményeket ért el. Királyi címmel jutalmazták. Ennek következtében a világpiacon is ismertté vált, a királyi sört a világ nagy országaiba exportálják: USA, Kína, Kanada, Svédország, Finnország, Németország, Lengyelország, Olaszország, Görögország, Oroszország.

1991-ben Prágában aranyérmet nyert a Litovel Prémium termékével, majd ugyancsak a dobogó első helyét foglalta el 1994-ben a cseh sörfőzők versenyén. 2008 évben Táborban első helyezettként jutalmazták a Litovel Classic termékét.

A királyi sör a régi hagyományos- és a mai sörfőzésnek a szimbóluma.

 

 

Litovel Prémium

Világos sör „kellemes ízek”

Alkoholtartalom: 5% vol. Eltarthatóság: 60-300 nap

 

Litovel Moravan

Világos. Legnépszerűbb sör „ízek harmóniája”

Alkoholtartalom: 4,6% vol.tarthatóság: 60-180 nap

 

Litovel Classic

Világos sör

Alkoholtartalom: 4,2% vol.Eltarthatóság: 60-180 nap

 

Litovel Free

Kellemesen üdítő alkoholmentes sör

Ugyanaz a technológia – Ugyanaz a nyersanyag

alkohol kivonásra kerül. Alkoholtartalom: max. 0,5% vol. Eltarthatóság: 90-120 nap

 

Litovel Dark

Barna sör. Kellemes, különlegesen. Karamelizált aroma harmonikus szín”

Alkoholtartalom: 3,8% vol. Eltarthatóság: 90-180 nap

 

MEGOSZTÁS