Söröző - Nyíregyháza A belgák és a csehek bevonulnak Nyíregyházára

A belgák és a csehek bevonulnak Nyíregyházára

811

A tavalyi nagy siker után idén is különleges, kimondottan sörkedvelőknek szánt nedűket lehet kóstolni a II. Nyíregyházi Sörözőn, 2012. szeptember 6-9-e között a Korzó Bevásárlóközpont szabad területén. A rendezvény kiemelt partnere a Belga Sörök Háza, amely elsősorban a meggyes söreivel hódít. A cseh sörimádók tobzódhatnak majd, hiszen 10 ottani gyár kínálata sorakozik fel a 4 nap során.

Nem marad el a sorból az egyetlen nyíregyházi sörfőzde, a Kurbely sem, amely Classgold néven évek óta főzi finom sörét. Az úgynevezett kézműves sörfőzdék is felvonulnak, ők leginkább az ízesített söreikkel érkeznek. A sörkedvelők közel 100 fajta finomabbnál finomabb nedűk között választatnak, amelyek mellé olyan gasztronómiai különlegességek is társulnak, mint a fatüzelésű kemencében sült kenyérlángos, vagy a krumplilángos, illetve a sörlepény. A söröket 100, 250 és 400 forintos úgynevezett Sörtallér ellenében lehet megvásárolni mind a négy napon 16 órától 24 óráig. Mindegyik napon színpadi produkciók is lesznek, szeptember 6-án a programot a Szabolcs Tánccentrum latin, standard és show tánc műsora nyitja, közreműködnek a Szabolcs Alapfokú Táncművészeti Iskola Mini Manók csoportja, az Európa Bajnok Ifjúsági Lány Formációs Csoportja, valamint a Szabolcs Diáksport Egyesület versenytáncosai, majd a Menta Projekt zenél. Szeptember 7-én ismét a Szabolcs Tánccentrum kezdi a műsort, majd a Roxan, szeptember 8-án a Nap együttes muzsikál.

Szeptember 9-én ünnepli Nyíregyháza a Magyar Dal Fővárosa egyéves születésnapját, ebből az alkalomból színesebb lesz a színpadi produkció, hiszen 16 órától fellép a Bioszféra, a The Resistance, a Cool Rock Band és a Folk Fusion együttes. A Nyíregyházi Söröző mindegyik napján sörivó versenyt szerveznek, amelyre a helyszínen lehet jelentkezni.

A rendezvény kiemelt támogatója a Szabolcs Takarékszövetkezet, és a Vela Autó Kft., Volvo márkakereskedés, a Vela Pékség, együttműködő partnere a Kiss B. Ker Kft., média partnere a Sunshine Rádió és a Nyíregyházi Napló.

 

MEGOSZTÁS