Pálinka és Forró Ízek Kavalkádja Szicsek János, az ínyenc pálinkaivó

Szicsek János, az ínyenc pálinkaivó

748

szicsek 1November 15-18-a között Nyíregyházán, a Korzó Bevásárlóközpont melletti szabad területen rendezik első alkalommal a Pálinka és Forró Ízek Fesztiválját, amelyre 10 kiváló pálinkafőzde fogadta el a szervezők meghívását. Ezek egyike a Szicsek Pálinkafőzde.

{jb_redbox}Hagyományaink, közmondásaink bizonyítják, hogy a magyarok a pálinkát kismértékben fogyasztva a legjobb orvosságnak, étvágygerjesztőnek, erőt adónak és hangulatoldónak tartják. Nemzeti italunk az egészséges étkezés kiegészítője, ünnepi összejövetelek, családi és társadalmi események elmaradhatatlan kelléke. {/jb_redbox}

{jb_info}A Szicsek Pálinkafőzde pálinkái hagyományos technológiával, kisüsti eljárással, szigorú szakmai precizitással készülnek. A termesztett és vadon termő gyümölcsök széles skálájának feldolgozása és a sokféle kiszerelés lehetőséget ad arra, hogy a pálinkaszerető közönség a homoki pálinkafőzde termékei között felfedezze kedvenc ízeit. A Szicsek Pálinkafőzde az egyik legrégebbi pálinkafőző műhely, Szolnok megye egyik legjelentősebb magánvállalkozása. A Tisza és a Körösök uralta tájon, a Tiszazug északi peremén, Tiszaföldvár kertvárosi részén, Homokon alapította újra üzemét, apja nyomdokaiba lépve Szicsek János.{/jb_info}

szicsek 2Ínyenc pálinkaivóként saját fogyasztásra gyártja Magyarország zamatos gyümölcseiből a magas alkoholtartalmú párlatokat. Saját bevallása szerint csupán a fölösleget viszi piacra, így vendégeli meg és szólítja fel mértékletes fogyasztásra az összes vásárlót, aki az ő pálinkáját fogyasztja.
Szicsek János pálinka iránti elkötelezettségét jelzi a Magyar Pálinka Háza megalapítása, amellyel a szakma művelői és a pálinka fogyasztói előtt tiszteleg. A ház a pálinkafőző szakma összefogásának jelképe, a polcokon az ismert nagy gyártók mellett az összes hazai pálinkafőző terméke jelen van, számuk remélhetőleg folyamatosan nőni fog. Az üzlet folyamatosan figyelemmel kíséri a pálinkafőző szakma változásait, így mindig képes lesz bemutatni a teljes pálinkapiacot az érdeklődőknek.

A finom pálinkák mellett az ünnepi kavalkádból nem hiányozhatnak a különböző ízesítésű forralt borok, a különleges finom kávék, teák, a különféle zamatú forró csokik, grogok, puncsok, a forró krém levesek valamint a hagyományos szabolcsi, szatmári gasztronómiai ínyencségek sem.

MEGOSZTÁS