Az ország egyik legismertebb borászata, a Bock Pincészet kóstoltatja borait Nyírbátori Boresteken a Kakukk Étteremben május 7-én, csütörtökön 19 órától. Ki ne ismerné a borok nagymesterét, Bock Józsefet, vagy ahogy baráti, ismerősi körben nevezik, Boxi Bácsit? Első alkalommal szervezzük a Nyírbátori Boresteket a Kakukk Étteremmel, szeretnénk, ha ősztől havonta egy alkalommal hazánk legjobb borászatai kóstoltatnának Nyírbátorban.
{jb_redbox}A Bock Pincészet borait Krenner Csaba marketing vezető mutatja be. A Védnöki táblával kitüntetett és több szakmai elismeréssel büszkélkedő és a Nyírség gasztronómiai központjaként ismert Kakukk Étterem méltó helyszíne lesz a Nyírbátori Boresteknek.{/jb_redbox}
{jb_info}A Bock Pince családi vállalkozás. A családban a szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya több évtizedre, sőt évszázadra nyúlik vissza. Az elődök Németországból települtek Magyarországra a 18. században. A család 1850 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal a Villányi borvidéken. A bor szeretete és elkészítésének fortélyai azóta szállnak apáról fiúra, ebből nőtte ki magát mára ez a családi vállalkozás.{/jb_info}
Napjainkban a sikerek mögött egyértelműen egy megértő feleség és stabil család áll. Bock József felesége, Valéria korábban tanítóként dolgozott, de az egyre növekvő családi vállalkozás kedvéért felhagyott hivatásával. Természetes volt, hogy a gyerekek is a szülők által kitaposott útra lépnek, így ma már mindannyian a családi vállalkozásban tevékenykednek. Azaz elmondható, hogy a Bock márka mögött jelenleg a család 2 generációja képviselteti magát.
Bock József édesapja halála után, 1981-ben kezdett el önállóan bort készíteni, de már 1958 óta kapcsolatban van a szőlővel, hiszen édesapja ekkor vásárolta vissza a Jammertál dűlőben lévő ősi családi birtokot. Egy évtizeden át még másodállásban volt bortermelő, és 1976-1981 között szőlőoltvány-termeléssel is foglalkozott. A szüleitől tanulta meg a munkaszeretetet, amit folyamatosan hasznosított a szőlőben és a pincében is. Ennek a háttérnek köszönhetően első önállóan készített bora jól vizsgázott. Eredményesen szerepelt a helyi és országos borversenyen (arany). Ez további erőt és lelkesedést adott számára a munkához. A növekvő terület és a sikerek hatására úgy döntött, hogy főállásban foglalkozik a szőlővel és a borral. 1987-ben kezdte palackozni borait. Kezdetben a Baranya megyei Hungary Hotels egységeibe, 1992-től budapesti éttermekbe és szállodákba, valamint kisebb mennyiségben exportra is szállított.
1994-ben a Vinagora Nemzetközi Borversenyen Champion díjjal jutalmazták az 1991-es évjáratú Bock Cuvée-t. A „hivatalos” borászkodástól (1991) számítva viszonylag hamar, 1997-ben lett az Év bortermelője. Ezt a kitüntetést számtalan nemzetközi és hazai elismerés előzött meg és követett. Villányban a borturizmusra nagy hangsúlyt kell fektetni, ezért mind a borai, mind a vendéglátás terén a minőségre törekszik. Ebben családja és munkatársai nagy segítséget nyújtanak. A sikerek mögött egyértelműen egy megértő feleség és stabil család áll. Bock József felesége korábban tanítóként dolgozott, de az egyre növekvő családi vállalkozás kedvéért felhagyott hivatásával, mára a családért él és tevékenykedik.