Azt idén is leszögezhetjük: a nyíregyháziak szeretik a borokat, értenek hozzá és ínyencek is, hiszen a IV. Nyíregyházi BorKorzón ismét a különlegességeket keresték és meg is találták. Augusztus 27-31-e között a Korzó melletti szabad területen akár egy egyedik kóstoló sort lehetett felállítani, olyat, amelyet többnyire a borászatokban lehet megízlelni.
{jb_redbox}A délutáni napsütéses melegben a fröccs volt az igazán kelendő, ebből is a könnyed, gyümölcsös rozé. Az egri, a balatoni vagy a villányi rozé? Nem tudtunk igazán választani közöttük, mindegyik elsőrangú volt, még akkor is, ha az arányokat változtattuk.{/jb_redbox}
Ahogy esteledett áttértünk a száraz fehérekre, ott a furmint, a chardonnay, az olaszrizling vitte a pálmát, később már szinte csak a vörös borok voltak a kelendőek. Érdekes, hogy már a testesebb vörös borokat is csavarzárral palackozzák, mintha ez a módszer kezdené kiszorítani a parafa dugót.
A Petrény Pincészet először volt, reméljük nem utoljára, a Vylyan kínálata szuper volt, a Lugas Hotel fröccs kínálata szenzációs volt, a Borháló ismét kitett magáért, ráadásul a jelenlévők között két borcsomagot, egy tízezrest és egy ötezrest is kisorsolt. A Tokajicumnál főleg a száraz furmintot és a késői szüretelésű borokat „kapkodták”, Koch Csaba borai idén is nagyon finomak, Léránt Károly badacsonyi borai kézműves remekek. Bolyki Janiról, Demeter Csabiról és Orosz Gabiról eddig is tudtuk, hogy finom borokat készítenek, mellette Lenkey Géza Az élet szép elnevezésű bora lehetne a rendezvényünk igazi mottója.
Bezárt a nyári végi borfesztivál, legközelebb a Nyíregyházi Boresteken találkozunk a helyi borkedvelőkkel, szeptemberben Takler, októberben Laposa, novemberben Thummerer lesz a vendégünk, decemberben pedig az év tokaji és az év egri borásza látogat hozzánk.
Támogatóink:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |