BorKorzó 2014 A Fúria közénk férkőzik!

A Fúria közénk férkőzik!

810

söröző2013

Augusztus 27-én a IV. Nyíregyházi BorKorzóval kezdjük a nyári végi boros menetelésünket, ismételten a Korzó melletti hatalmas és mostanra teljes egészében megtisztított területen 5 napig, augusztus 31-ig kóstolhatjuk a legfinomabb borokat.

{jb_redbox}A sor ismét fergeteges, ha valaki mind az öt napra kóstolási naplót szeretne készíteni, vagy esetleg visszakóstolási menetet, akkor kezdheti, itt a névsor: Áts, Bolyki, Bock, Petrény Pincészet, Vylyan, Léránt, Pannon Tokaj, Koch, Demeter Cs., Borháló, Lenkey, Gróf Buttler, Frittmann, Bodvin, Orosz G., Wunderlich Alajos, Szeremley, Tokajicum, Szent Gaál. Szerintem az utóbbi négy év egyik legjobb borsorát lehet ízlelgetni! {/jb_redbox}

A Petrény Család borait első ízben kóstolhatjuk meg a BorKorzón, nem árt, ha előzetesen is megismerkedünk velük, ők így mutatják be borászatukat:

petrény pincészet

Eger környékén évszázadok óta kiváló borokat állítanak elő úgy fehér, mind vörös szőlőfajtákból. A családunk nemzedékek óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel saját fogyasztásra. Ez adott ihletet a 2002-ben elkezdett szőlészet és borászat modern, de mégis hagyományokra épülő fejlesztésére. Jelenleg 58 hektáron gazdálkodunk, melynek fele új telepítésű, kis terhelésű, kiváló fekvésű és jó talajon lévő ütetvény. Meggyőződésünk, hogy a jó bor alapja a kiváló minőségű szőlő, amit csakis gondos műveléssel lehet a tőkéről megszerezni.

vylyan

Alacsony terheléssel segítünk a szőlőt ellenállóbbá tenni a betegségekkel szemben, ezzel a növényvédelmet a minimálisra szorítani, a legkevesebb és kizárólag „zöld” szerekkel permetezni. A biodinamikus művelésre való törekvés keretében területeink regisztrálva vannak és megfelelnek az európai uniós előírásoknak. Az érett, kizárólag egészséges szőlőt természetes, hagyományos technológiával, a lehető legtisztább körülmények között erjesztjük. A borok fejlődését tradicionális tölgyfahordók és jó klímájú pince – a régió első kóser pincéje –  segíti. Szeretnénk, hogy minél több fogyasztó megismerje és megkedvelje a borainkban rejtőző gyümölcs ízét és a borvidék talajának, klímájának évszázadok óta őrzött egyedi zamatát. 

petrény pincészet 2A Petrény Család csúcsbora a 2005-ös Fúria, amely Cabernet Sauvignonból és Kékfrankosból készül, csúcsminőségű, elegánsan kemény, határozott, markáns bor. A 2005-ös Kékfrankos az eleganciát, a magyar tradíciót képviseli. A 2007-s Big Band-et öt fajtából házasították, a 2008-as Solaria 100 százalékban Hárslevelű. A 2008-as Pinot Noir az ínyencséget, a 2009-es Capricie a szeszélyt és a kedvességet hozza, utóbbinál a pince legszebb tételeit házasították. 

{jb_info}A IV. Nyíregyházi BorKorzó naponta 16-24 óra között lesz nyitva, ez idő alatt a Korzó mosdóját lehet használni. Kizárólag csak üvegpohárban kóstoltatunk, a helyszínen lehet vásárolni 320 ml-es Rona kiváló minőségű üvegpoharat, de az otthonról hozottat is elfogadjuk!{/jb_info}

BorKorzo 2014

Támogatóink:

NKA logo 2012-CMYK cib logo
agroforg oregon
husqvarna vasvari takarek
vela auto logo Vela logo
woodex  

 

MEGOSZTÁS