Nyíregyházi Borozó 2016 A Móricz kert kézműves borokat „csepegtetett”

A Móricz kert kézműves borokat „csepegtetett”

603

4955

A frissen palackozott, „ropogós” rozé vitte a prímet a hatodik alkalommal megrendezett tavasznyitó borfesztiválunkon, a Nyíregyházi Borozón, amelyet ezúttal május 12-14-e között a Korzó melletti téren rendeztünk. Ha már az újdonságok között említettük Maul Zsoltot, akkor érdemes bővebb terjedelmet szentelni a Kézműves Borok Nagykereskedésének, amellyel idén a Móricz kert mutatkozott be. 

{jb_redbox}Olyan kézműves borászatoktól hoztak borokat, amelyeket eddig legfőképpen híradásokból hallottunk, bár megvalljuk, egy-kettőt sikerült kóstolni. A Pécsi Borvidék egyik ismert borászatától, Lisiczáéktól, a Sauvignon Blanc-t hozták.{/jb_redbox}

A Pécsi Borvidéken a Lisicza Borház területe különböző éghajlati viszonyok és kultúrák találkozásának fekszik, ennek következtében gazdag és egyedülálló borászati örökséggel is rendelkezik. Céljuk nem más, minthogy ezekre az adottságokra építve, modern technológiákkal ötvözve mutassák be a Borvidékben rejlő még kiaknázatlan lehetőségeket.

4946

{jb_info}Megjegyezve: a Sauvignon Blanc telitalálat!  {/jb_info}

{jb_redbox}Benedek Péter Cserszegi Fűszeresének azért is örültünk, mert ő volt az egyik főszereplője a június 9-i Zwack Nyári Válogatás nevű rendezvényünknek.{/jb_redbox}

Bora gyümölcsös és lendületes! A Holdvölgy klasszikus Hold and Hollo Dry illetve Sweet borairól már többször írtunk, Gincsai Tamás főborászról is, úgyhogy ezt a két nedűt „ismerősként” fogadtuk. Lelovits Tamás két borát hozták el, az Olaszrizlinget és a Merlot-t, előbbi igazán vastag volt 14-es alkoholfokával, utóbbinál például a 2006-os évjárat előbb Magyarország legjobb újbora lett, majd a 2008-as VinAgora ezüstérmese.

4906

{jb_redbox}Kvaszingertől a Kanyargós Furmintot kóstoltatták. A Kvaszinger-család több generációs szőlőtermesztő família, László, az apa, fiaival, Györggyel és Lászlóval borászkodik mintegy 5 hektáron Olaszliszkánt. A fő fajtájuk a furmint, de kisebb mennyiségben hárslevelűt, zétát és sárgamuskotályt is termesztenek.{/jb_redbox}

A pincészet birtokfurmintja a Kanyargós, több dűlő házasításából készítették. 

A borozóról készült második anyagunkhoz is bőséges a fotóanyagunk Kerekes Kata és Zoli jó!

 4872
Képgalériánkat a fotóra kattintva nézheted meg.

MEGOSZTÁS