BorKorzó 2013 Finoman kortyolgattunk a BorKorzón

Finoman kortyolgattunk a BorKorzón

691

BorKorzó 2013

Óvatosan koccintós és finoman kortyolgatós tíz napot hagytunk magunk mögött, a III. Nyíregyházi BorKorzót augusztus 30-a és szeptember 8-a között. Beérett Nyíregyháza legnagyobb borünnepe, hiszen a borkedvelők már augusztus eleje óta kérdezték, csináljátok, kik jönnek, mikor lehet már kóstolni? A torokkiszárító nyár után kiszabadultak a palackokból a dugók és kezdődött a hatalmas, sokszor hajnal háromig tartó kóstoló folyam.

{jb_redbox}Minden eddiginél kellemesebb, üdébb volt a kínálat, a borokat kellemesen lehűtötték, a szóda igazán szóda volt, az igényes poharat pedig megszokták a látogatók. Kialakultak a kóstoló szigetek, kezdődött a Bolyki, Demeter, Orosz Gábornál, majd folytatódott Krenner Csabánál, a Bock Pincészetnél, utána jöttek Virányi Tamásék Konyárival, Figulával, a Vino D’oro fantasztikus kínálatával, bezárólag pedig az éjjeli bagolynak kikiáltott Léránt Károllyal, aki hősiesen tartotta magát és sokszor az éjjeli biztonsági szolgálattal együtt zárta be hajnalban a fesztivált. Amikor hűvösebb volt az idő, akkor előkerültek a Kutro pálinkák és bezárólag a szenzációs tuzséri páleszek. {/jb_redbox}

Éreztük a ritmust, a bor finoman bódító kortyait, a nyugalmas beszélgetések harmóniáját, szóval összeértek a baráti társaságok, igazi nyár végi hangulatban teltek a napok. Amikor az érkezők feltették a kérdést: mit kóstoljunk, arra csak azt tudtam mondani: mindent, amit lehet. Változatosan jöttek elő az ízek, a harmóniák, mindenki egyfajta sommelier lett, ajánlgatta a finomabbnál finomabb borokat, igazi bormesterekké alakultak át a vendégek. És az sem volt furcsa, ha valaki a kóstoló elején, mintegy hidratálásként egy jófajta belga, vagy cseh sörrel kezdte az estét, vagy belekóstolt a Sió koktéljába, vagy éppen egy mojitós koktélt szürcsölgetett. Eddig mindig megkaptuk: nem gondoltok a társaságban azokra, akik csak a sört szeretik! Most gondoltunk, ezért kínáltunk legalább tízfajta sört, meg varázsos koktélokat. 

Na, és az ételek. Tukacs Roliékat, a kenyérlángos készítőit szabályosan követelték a vendégek. Nem túlzás, amikor megjöttek, tolongtak a vendégek, amikor nem voltak, csodálkozva kérdezték, ennyi volt, elmentek? El, de visszajöttek és akkor újra jött a roham. Persze a krumplilángos illatára is összefutott a nyál a szánkban, ott jött a pavlovi reflex, Reszegiék szinte nem győzték, a két sajtos pedig világszám volt. Tényleg: Bodnár Sanyi, mádi sajtjai, Bolya Gergő debreceni sajtvariációi a legkényesebb igényeket is kielégítették. Elől a Barabás Étterem kolbászfalatkái vitték a pálmát, de az amerikai hot-dog is rendesen fogyott. Szóval lehetett csipegetni, falatozgatni a nemes nedűk mellé. 

{jb_redbox}Minden jónak egyszer vége szakad, tíz nap alatt a szervezők beleadtak mindent és rendesen el is fáradtak. Most jöhet a nosztalgia, fotók tömkelege Kerekes Kata és férje, Zoli jóvoltából. Mi nem búcsúzunk, hiszen jönnek a Nyíregyházi Borestek, szeptember 26-án Lőrincz György Egerből lesz a vendégünk.{/jb_redbox}

{jb_warning}Nagyon fontos: lesz megint pálinka ünnep, ünnepeljük azokat a hungaricumokat, amelyekre büszék vagyunk! Október 17-20-a között 10 pálinkás fog kóstoltatni, hozzá természetesen kínáljuk a krumplilángost, a kenyérlángos, a kolbászfalatkákat, a Reszegi féle kürtöskalácsot és lesz sajtözön is. {/jb_warning}

2352

A fotóra kattintva nézheted meg a képgalériát

 A rendezvény kiemelt támogatói:

Marso logo 01 allo cube alpin

volvo

Vela Autó Kft

mada-banner 170 100 Vela logo
woodex corvin-borhaz-logo

Daruber logo

MEGOSZTÁS