November 15-18 között a Korzó Üzletközpont mellett rendezik az I. Pálinka és Forró Ízek Kavalkádját hagyományteremtő céllal. 4 napon keresztül 10 kiváló pálinkafőzde minőségi termékeit mutatják be, oly módon, hogy lehetőség szerint egy szép keresztmetszetet kapjanak a pálinkakedvelők Magyarország leghíresebb főzdéinek kínálatából.
És hogy ne csak a pálinkakedvelők érezhessék magukat kitűntetve, az ünnepi kavalkádból nem hiányozhatnak a különböző ízesítésű forralt borok, a különleges finom kávék, teák, a különféle zamatú forró csokik, grogok, puncsok, a forró krém levesek valamint a hagyományos szabolcsi, szatmári gasztronómiai ínyencségek sem. Most induló kedvcsináló sorozatunkban néhány az ünnepen kóstoltató remek pálinkafőzdéről írunk. Elsőként a megye egyik legfiatalabb és máris legígéretesebb cégét a Tuzséri Pálinka Manufaktúrát mutatjuk be.
{jb_redbox}A Magyarország Legjobb Pálinkája díj eredményhirdetését a XII. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál, Kiállítás és Vásár keretében 2012. április 16-án tartották Gyulán. A programsorozat kiemelkedõ része volt a XIX. Magyar Országos Pálinka és Törkölypálinka, Nemzetközi Gyümölcs- és Borpárlat Verseny, melyre idén 9 ország több mint 800 mintát nevezett. A zsûri Összesen 106 arany-, 155 ezüst-, valamint 189 bronzérmet, és a kategória gyõzteseknek 20 Champion Díjat ítélt oda.A szabolcs-szatmár-beregi versenyzõk közül a legtöbb érmet a Tuzséri Pálinka Manufaktúra gyûjtötte be. Elhozott egy Champion Díjat, azaz övé a legjobb magyarországi vilmoskörte pálinka, amelyet december 6-án, a IV. Szent Miklós Pálinka Ünnep keretén belül, megõrzendõ nemzeti kincsként helyeznek majd el Budapesten, a Magyar Mezõgazdasági Múzeumban. Ezen kívül nyert 3 aranyérmet (Húsvéti Rozmaring, Príma és Irsai Olivér Szõlõ pálinkáival), 9 ezüstöt és 5 bronzot.{/jb_redbox}
Komáromi János a cég tulajdonosa elmondta, hogy természetesen nagyon örültek az eredményeknek, hiszen tudatos törekvésük volt, hogy fiatal cégként ne csak a minőségi bérfőzés irányában tegyenek nagy lépéseket, hanem saját kereskedelmi főzetük is kielégítse a legmagasabb prémiumigényeket. A 2010-es Irsai Olivér , Vilmoskörte Pálinkájukat a szakmai zsűri már tavaly is nagyon magasra értékelte, és a megalkuvást nem tűrő minőségi szemlélet gyümölcse az idei nagy siker. Az eredmények azonban nem tesznek elbizakodottá minket – mondta Komáromi János. Változatlanul hiszünk abban, hogyha a hozzánk forduló bérfőzetőket, jó alapanyagokból származó, helyesen cefrézett, és minőségileg lepárolt pálinkákkal szolgájuk ki, akkor ez a minőségre való törekvés duplán visszaköszön majd a legjobb kereskedelmi főzeteinkben is! Várunk mindenkit szeretettel november 15-18-a között a Pálinkaünnepen a Korzó mellett, hogy megkóstolhassák Champion-díjas pálinkáinkat!