Három szakács, három íz variáció alapján készíti az Év embere gála tányérszervizes vacsoráját, amelyhez az Év tortája, a somlói revolúció társul. Február 28-án az Egészségügyi Főiskola Zilahi Termében a baktai Fenyves Szálloda és Konferencia Központ három séfje állítja össze a vacsorát, az előételt, a levest és a főételt.
Krivács András szálloda vezető, aki egyben a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke, Varga Jánost, az étterem vezető szakácsát bízta meg az előétel megalkotásával, amely a következő lesz:
{jb_info}Libamáj parfé narancsos zselébe bújtatva, romanesco-s karfiol terrine-el micro salátával, mézmustáros balsamico vinaigrettel. {/jb_info}
{jb_redbox}Nagyszerűen hangzik, ízlelve még szuperebb, igazi kulináris élmény lesz! Varga János, az étterem vezető szakácsa 15 éve készíti remekműveit a Fenyvesben. Több olimpiai- és világbajnok séffel dolgozott hazai és külföldi rendezvényeken. 2012-ben az erfurti szakács, cukrász olimpián a nemzeti válogatott segítőjeként megízlelhette a nemzetközi verseny izgalmait, kihívásait. {/jb_redbox}
– Szabadkezet” kaptam az előétel megkomponálásában, amelyhez teljes mértékben adott a legmagasabb szintű konyhatechnológia – mondta János.
Az Év embere a megyében 2014 ünnepélyes díjkiosztóját, amely egyben a IX. Nyíregyházi Borbál, 2015. február 28-án, szombaton 19 órai kezdettel rendezik Nyíregyházán, az Egészségügyi Főiskola Zilahi Termében. A rendezvényre ezúttal is kiváló borászok kaptak meghívót, így Szekszárdról Takler Ferenc és Takler András, és dr. Molnár Péter, a Patricius Borászat birtokigazgatója, a sztárvendég ezúttal D. Nagy Lajos, a Bikini zenekar énekese lesz a jó hangulatról Szécsi Norbert zenekara, az L.K. Beat gondoskodik. A tányérszervizes vacsora mellett természetesen nem maradhat el a pálinka, a csokoládé, a sonka és a sajt kóstoló, valamint a koktélbár és a kávésarok sem, éjfélkor jótékonysági borárverést rendeznek, majd értékes ajándékokat sorsolnak ki a tombolán.
{jb_warning}Az eseményre belépőjegyek igényelhető Máthé Csabánál (20/9656-444), vagy Nagy Gábornál (20/397-1915), vagy a gazi.kft@chello.hu email címen. A belépőjegyek egységesen 18.500 forintba kerülnek, amely a teljes fogyasztást tartalmazzák. {/jb_warning}



































