IX. Borbál Három szakács, három íz az Év embere gálán

Három szakács, három íz az Év embere gálán

785

varga jános

Három szakács, három íz variáció alapján készíti az Év embere gála tányérszervizes vacsoráját, amelyhez az Év tortája, a somlói revolúció társul. Február 28-án az Egészségügyi Főiskola Zilahi Termében a baktai Fenyves Szálloda és Konferencia Központ három séfje állítja össze a vacsorát, az előételt, a levest és a főételt. 

Krivács András szálloda vezető, aki egyben a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke, Varga Jánost, az étterem vezető szakácsát bízta meg az előétel megalkotásával, amely a következő lesz:

{jb_info}Libamáj parfé narancsos zselébe bújtatva, romanesco-s karfiol terrine-el micro salátával, mézmustáros balsamico vinaigrettel. {/jb_info}

{jb_redbox}Nagyszerűen hangzik, ízlelve még szuperebb, igazi kulináris élmény lesz! Varga János, az étterem vezető szakácsa 15 éve készíti remekműveit a Fenyvesben. Több olimpiai- és világbajnok séffel dolgozott hazai és külföldi rendezvényeken. 2012-ben az erfurti szakács, cukrász olimpián a nemzeti válogatott segítőjeként megízlelhette a nemzetközi verseny izgalmait, kihívásait. {/jb_redbox}

– Szabadkezet” kaptam az előétel megkomponálásában, amelyhez teljes mértékben adott a legmagasabb szintű konyhatechnológia – mondta János.

Az Év embere a megyében 2014 ünnepélyes díjkiosztóját, amely egyben a IX. Nyíregyházi Borbál, 2015. február 28-án, szombaton 19 órai kezdettel rendezik Nyíregyházán, az Egészségügyi Főiskola Zilahi Termében. A rendezvényre ezúttal is kiváló borászok kaptak meghívót, így Szekszárdról Takler Ferenc és Takler András, és dr. Molnár Péter, a Patricius Borászat birtokigazgatója, a sztárvendég ezúttal D. Nagy Lajos, a Bikini zenekar énekese lesz a jó hangulatról Szécsi Norbert zenekara, az L.K. Beat gondoskodik. A tányérszervizes vacsora mellett természetesen nem maradhat el a pálinka, a csokoládé, a sonka és a sajt kóstoló, valamint a koktélbár és a kávésarok sem, éjfélkor jótékonysági borárverést rendeznek, majd értékes ajándékokat sorsolnak ki a tombolán.  

{jb_warning}Az eseményre belépőjegyek igényelhető Máthé Csabánál (20/9656-444), vagy Nagy Gábornál (20/397-1915), vagy a gazi.kft@chello.hu email címen. A belépőjegyek egységesen 18.500 forintba kerülnek, amely a teljes fogyasztást tartalmazzák. {/jb_warning}

MEGOSZTÁS