IX. Borbál Libamáj, krémleves, báránygerinc, mangalica szűzpecsenye az Év embere gálán

Libamáj, krémleves, báránygerinc, mangalica szűzpecsenye az Év embere gálán

741

Kulcsár Ádám.Főétel.Borbál2015
Kulcsár Ádám

Három íz varázs, három szakács címmel készül az Év embere gála, IX. Nyíregyházi Borbál tányérszervizes vacsorája, amelyet a résztvevők 2015. február 28-án, szombaton 19 órától az Egészségügyi Főiskola Zilahi Termében kóstolhatnak meg. Krivács András, a baktai Fenyves Szálloda és Konferencia Központ vezetője három séfjével állította össze a különleges fogásokat, amelyhez desszertként az Év tortáját szolgálják fel. 

{jb_redbox}Eddig is elkápráztattak bennünket a Fenyves séfjei, a jelek szerint idén is különlegességgel rukkoltak elő. Nézzük sorban a három ízt, a három szakács bemutatásával, valamint az ételekhez felkínált borokat.{/jb_redbox}

laposa rozé

Libamáj parfé narancsos zselébe bújtatva, romanesco-s karfiol terrine-el micro salátával, mézmustáros balsamico vinaigrettel. 

{jb_info}Az előételt Varga János, az étterem vezető szakácsa állította össze, aki a Fenyves szálloda sikereinek 15 éve aktív részese. Több olimpiai- és világbajnok cheffel dolgozott hazai és külföldi rendezvényeken. 2012-ben az erfurti szakács, cukrász olimpián a nemzeti válogatott segítőjeként „belekóstolhatott” a nemzetközi versenyek izgalmaiba, kihívásaiba. Ehhez 2013-as Bodvin Furmintot szolgálnak fel Mádról, amelyet Orosz Gábor borász készített, aki elfogadta meghívásunkat az Év embere gálára!{/jb_info}

Édesköményes csicsóka krémleves füstaromával. Rétegzett zöldséges raviolival, puliszka gombóccal.

{jb_info}A leves Gyetkó Mihály kreációja, aki az étterem séfjeként több mint 10 éve dolgozik a Fenyves étterem konyhájában. Remek íz érzéke mellett kreativitása is megmutatkozik az ételek tálalásában. Nagyszerűen illik hozzá Laposa Bence 2014-es Pinot Noir rozéja. {/jb_info}

Fűszeres morzsába fektetett báránygerinc, sous vide-olt mangalica szűzzel, burgonya felfújttal, spenót krémmel, tárkonyos hollandi mártással, pirított rókagombával.

{jb_info}A főételt Kulcsár Ádám séf alakította ki, aki egy éve tagja a Fenyves szakács csapatának. Ő első alkalommal mutatja meg tehetségét, főző tudományát az Év embere gála vendégeinek. {/jb_info}

Tapasztalatait nemcsak a megyei, hanem a dunántúli és a külföldi munkái során szerezte. Egy olyan bort kínálunk hozzá, amelynek megalkotását szinte az elejétől fogva végigkísértük. Bolyki János még kezdő borászként dobta piacra az Índián Nyár nevű borát, amely azóta az egyik legsikeresebb bora, ebből a 2013-as évjáratút töltik pohárba a főétel után. 

bolyki indian nyar 2013K

A 2014-es Magyarország Év tortáját a Csekő Cukrászda készíti az Év embere gála résztvevőinek. Ehhez az Andrássy Pincészet 2008-as Késői Szüretelésű borát kínáljuk. 

{jb_redbox}A rendezvényre ezúttal is kiváló borászok kaptak meghívót, így Szekszárdról Takler  András, és dr. Molnár Péter, a Patricius Borászat birtokigazgatója kóstoltatja a pincészet kiválóságait. Pétert elkíséri a rendezvényre felesége, a szintén borász Bárdos Sarolta. A sztárvendég ezúttal D. Nagy Lajos, a Bikini zenekar énekese lesz, a jó hangulatról Szécsi Norbert zenekara, az L.K. Beat gondoskodik. A tányérszervizes vacsora mellett természetesen nem maradhat el a pálinka, a csokoládé, a sonka és a sajt kóstoló, valamint a koktélbár és a kávésarok sem, éjfélkor jótékonysági borárverést rendeznek, majd értékes ajándékokat sorsolnak ki a tombolán.  {/jb_redbox}

{jb_info}Az eseményre belépőjegyek igényelhető Máthé Csabánál (20/9656-444), vagy Nagy Gábornál (20/397-1915), vagy a gazi.kft@chello.hu email címen. A belépőjegyek egységesen 18.500 forintba kerülnek, amely a teljes fogyasztást tartalmazzák. {/jb_info}

Gyetkó Mihály.Leves.Borbál2015
Gyetkó Mihály

MEGOSZTÁS